Прокуратура добилася зменшення кількості утримуваних в СІЗО

Лютий 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1210 | Коментарі: 0

         Органами прокуратури Кіровоградської області в 2012 році проведено перевірки додержання вимог законодавства щодо захисту конституційних прав громадян при триманні в кімнатах для затриманих і доставлених чергових частин та ізоляторах тимчасового тримання міськрайорганів внутрішніх справ та Кіровоградському слідчому ізоляторі управління Державної пенітенціарної служби України в області. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Як повідомив старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян Олександр Замороз, варто звернути увагу на ту позитивну обставину, що, завдяки вжитим прокуратурою області заходам, ліміт наповняємості Кіровоградського слідчого ізолятора наразі приведено до встановлених законодавством норм. На останнє вплинуло належне виконання рішень проведеної в жовтні минулого року міжвідомчої наради, а також те, що, з метою забезпечення конституційних прав взятих під варту та засуджених осіб, на території області почали діяти дільниця тимчасового слідчого ізолятора при Кіровоградській виправній колонії №6 УДПтСУ в області та арештний дім при Петрівській виправній колонії №49. 

В ході здійснення правозахисної діяльності виявлено факти недотримання вимог законодавства щодо забезпечення матеріально-побутових та медико-санітарних умов, а також роздільного утримання ув’язнених осіб в ІТТ Олександрійського, Світловодського та Знам’янського МВ УМВС, Голованівського, Гайворонського, Добровеличківського, Новоукраїнського, Ульянівського, Новомиргородського, Новгородківського РВ УМВС України в області.
За даними фактами керівникам міськрайорганів та начальникові УМВС України в області у 2012 році внесено 6 подань про усунення порушень чинного законодавства причин та умов, що їм сприяють, 12 вказівок та одну постанову про порушення дисциплінарного провадження.
Олександр Замороз відзначив, що стан додержання вимог законодавства щодо захисту конституційних прав громадян при триманні в кімнатах для затриманих та доставлених чергових частин, спеціальних установах органів внутрішніх справ, слідчих ізоляторах Державної пенітенціарної служби України перебуває на постійному контролі прокуратури області.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool