Про забруднення Кіровоградщини

Червень 01, 2012 | Новини | Переглядів: 2443 | Коментарі: 0

Викиди забруднюючих речовин та парникових газів в атмосферне повітря області від стаціонарних джерел за січень–березень 2012 року. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у Головному управлінні статистики у Кіровоградській області

У січні–березні 2012р. в атмосферне повітря області від стаціонарних джерел забруднення підприємств та організацій надійшло 4,6 тис.т забруднюючих речовин, що на 0,9 тис.т (на 23,2%) більше ніж у січні–березні 2011р.
У середньому від діяльності одного підприємства у повітря надійшло 21,4 т забруднюючих речовин. У розрахунку на 1 км2 припадає 185,4 кг викидів забруднюючих речовин, на одну особу – 4,5 кг.
У січні–березні 2012р. найбільше викинуто в атмосферне повітря оксиду вуглецю (35,1%), речовин у вигляді суспендованих твердих частинок (19,6%), сполук азоту (16,4%), діоксиду та інших сполук сірки (10,6%).
Із загального обсягу викидів забруднюючих речовин викиди метану та оксиду азоту, які належать до парникових газів, складали 0,4 тис.т або 9,5% загального обсягу по області. Крім того, в атмосферу надійшло 343,3 тис.т діоксиду вуглецю, який також має парникову дію.
Основними забруднювачами довкілля області є підприємства переробної промисловості (54,9% загального обсягу забруднюючих речовин), транспорту та зв’язку (19,8%).
Найбільший обсяг викидів забруднюючих речовин області надійшов в атмосферне повітря від підприємств м.Кіровограда (13,8%), Голованівського (44,9%), Світловодського (10,5%), Кіровоградського (6,3%), Компаніївського (5,9%) та Петрівського (3,9%) районів.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool