Президент ініціює «тарифну децентралізацію»

Березень 23, 2017 | Новини | Переглядів: 892 | Коментарі: 0

Під час п’ятого засідання Ради регіонального розвитку Президент Петро Порошенко наголосив, що повноваження із формування тарифів на тепло- та водопостачання мають бути передані від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на рівень місцевої влади.

На думку Глави держави, це дасть можливість значно ефективніше використовувати цей ресурс та значно підвищить якість і наблизить відповідні послуги до людей.

«Якщо сьогодні комісія (НКРЕКП – ред.) пропонує передати за певними критеріями тарифоутворення по теплопостачанню і водопостачанню, як Президент, і Уряд, сподіваюсь і на підтримку органів місцевого самоврядування, які мають це тільки вітати», - сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що не бачить доцільності у втручанні центральних органів влади у питання затвердження тарифів міст, сіл, селищ, де живуть менше 100 000 населення. «Передача реальних повноважень, хто краще працює, хто співпрацює з банками, з Європейським інвестиційним банком, ЄБРР, запроваджує програми енергозбереження, має конкурентні тарифи, знижує їх, той і має підтримку територіальних громад на наступних виборах. Хто хоче витратити кошти місцевих бюджетів, щоб компенсувати частину тарифів – це їх право, їх повноваження, але право буде належати територіальним громадам», - підкреслив Глава держави.

Про передачу повноважень із формування тарифів на тепло- та водопостачання можна переглянути у веоролику "Тарифна децентралізація".


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool