Пожежна безпека повинна стати обов'язковим атрибутом новорічних свят

Грудень 23, 2011 | Новини | Переглядів: 1418 | Коментарі: 0

Неухильно наближається до нас час новорічно-різдвяних свят з красунею-ялинкою, подарунками, гамірними вечірками, дитячими ранками, карнавальними костюмами та неодмінним очікуванням чудес.

Та вже звичні для нас атрибути свята: свічки, феєрверки, електрогірлянди, бенгальські вогні, при необережному їх використанні, можуть новорічну казку перетворити на новорічний жах. Поринаючи у радісний вир свят, не слід забувати про заходи безпеки.
Встановлюйте ялинку на надійну підставку та так, щоб вона не заважала евакуації людей на випадок пожежі. Для ілюмінації використовуйте тільки гірлянди заводського виготовлення, заздалегідь перевіривши їх справність. У громадських місцях біля ялинки повинні знаходитись вогнегасники, а з приміщення, де буде проводитись святкова програма, повинно бути не менше двох виходів. Прикрашаючи ялинки, не використовуйте легкозаймисті предмети та матеріали.
Окремої уваги заслуговують піротехнічні вироби. Купляючи їх, обов’язково переконайтеся в наявності на них сертифікатів якості та інструкції з експлуатації на зрозумілій для вас мові, перевірте термін придатності виробу. Застосування піротехнічних виробів повинно здійснюватися відповідно до інструкції. Користуватися піротехнічними виробами можна на відстані не ближче 50-ти метрів від будівель та споруд, а АЗС чи інших вогненебезпечних об’єктів - 100-150 метрів. Пам’ятайте, що феєрверки, ракети можуть залетіти у вікна або на балкони квартир і спричинити пожежу.
Будьте уважними та обережними! Не влаштовуйте небезпечні розваги з вогнем та вибухо- і пожежонебезпечними предметами. Виходячи з приміщення або лягаючи відпочивати, вимикайте електроприлади.
У святкових клопотах та турботах, не залишайте без нагляду своїх дітей, адже їх непосидючість та фантазія можуть привести до біди.
І наостанок нагадуємо, що алкогольне сп’яніння значно знижує відчуття небезпеки, а це часто стає причиною надзвичайних подій з непередбачуваними наслідками. Контролюйте себе!
Радісних і безпечних вам свят та щасливого Нового року!
При пожежі телефонуйте 101


Управління МНС та Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool