Податкова Кіровоградщини: пільгу з податку на нерухомість можна застосувати лише до одного з об’єктів

Лютий 26, 2013 | Новини | Переглядів: 869 | Коментарі: 0

Фізична особа-платник податку може скористатися пільгою зі сплати податку на нерухоме майно. А саме – зменшити базу оподаткування об'єкта житлової нерухомості, що перебуває у власності: для квартири – на 120 м2, для житлового будинку – на 250 м2.

Таке зменшення надається один раз за базовий податковий (звітний) період і застосовується до об'єкта житлової нерухомості, у якому фізична особа-платник податку зареєстрована в установленому законом порядку, або ж за вибором платника до будь-якого іншого об'єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності.

Якщо ж платник податків виявить бажання застосувати пільгу до іншого об’єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності, йому потрібно надати до 1 липня 2013 року письмове звернення (заяву) до податкового органу за місцем реєстрації. За наявності у платника податку кількох об'єктів оподаткування база оподаткування визначається окремо за кожним з таких об’єктів.

Нагадаємо, що ставки податку встановлюються сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 кв. метр житлової площі об'єкта житлової нерухомості:
- для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 м2, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 м2, ставки податку не можуть перевищувати 1% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;
- для квартир, житлова площа яких перевищує 240 м2, та житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 м2, ставка податку становить 2,7 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

Відповідно до статті 8 Закону України від 06 грудня 2012 року „Про Державний бюджет України на 2013 рік” встановлений розмір мінімальної зарплати станом на 01 січня 2013 року в розмірі – 1147 гривень.
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool