Підвищення посадових окладів у самоврядуванні стане позитивним поштовхом для залучення кадрів

Травень 14, 2018 | Новини | Переглядів: 1037 | Коментарі: 0

«Для об’єднаних територіальних громад кадри – одна з найактуальніших проблем, ми шукаємо енергійних і ефективних, навчаємо їх, просуваємо по кар’єрним сходам , але через низьку заробітну плату, часто, не можемо втримати. Ми вже не раз стикалися із тим, що з органів самоврядування, виключно, з економічних причин йдуть у бізнесстуктури, а нам хотілося б навпаки.

Території матимуть шанс на розвиток і процвітання тільки у разі поповнення молодими і амбітними кадрами. Апарат Маловисківської міська ради один з найменших за кількістю кадрів на душу населення в Україні, то сьогодні треба говорити про якість роботи і достойну заробітну плату. Більше того, від ефективності цих працівників і залежить можливість підвищення їх же заробітних плат протягом нинішнього року, адже бюджет на 2018 вже ухвалено і збільшення цієї статті видатків може відбутись, тільки, у разі перевиконання дохідної частини і відповідного рішення депутатського корпусу. Ми не можемо просто так забрати кошти з видактів на освіту чи ремонт доріг - це не припустимо. Зрозуміло, законодавче врегулювання цього питання ми чекали і наводили масу аргументів. Нас зрештою почули. Тепер є можливість і немає перепон, але знову – таки, цього року все залежить роботи від команди», - так прокоментував нещодавнє рішення Кабінету міністрів України Юрій Гульдас, голова Маловисківської ОТГ, член правління Асоціації міст України.
 

Змінами передбачено збільшення посадових окладів працівникам органів місцевого самоврядування.
Так, наприклад посадовий оклад Директора департаменту міської ради планується підвищити в середньому на 30 %, начальника самостійного управління, відділу на 27 %, а спеціаліста на 37 %.
Проект змін був розроблений Міністерством соціальної політики України у тісній співпраці із експертами АМУ.

«Асоціація міст України наполегливо та послідовно відстоює питання покращення умов оплати праці
місцевих посадовців. Збільшення посадових окладів службовцям органів місцевого самоврядування, сприятиме зміцненню кадрового потенціалу органів місцевого самоврядування та підвищенню фахового рівня надання послуг на місцевому рівні Сьогодні ми дякуємо Уряду за схвалення цього рішення та врахування пропозицій АМУ, але ми очікуємо прийняття парламентом закону про службу в органах місцевого самоврядування.
Асоціація долучилася до підготовки нового законопроекту і ми сподіваємося, що він найближчим часом буде
зареєстрований», - підкреслив О.Слобожан.

Окрім, того Постанова «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» враховує пропозицію Асоціації міст України щодо повернення надбавки за вислугу років службовцям органів
місцевого самоврядування.

Валентина Остапчук


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool