Перспективи фінансової децентралізації у Кіровоградській області

Лютий 16, 2018 | Новини | Переглядів: 909 | Коментарі: 0

Не секрет, що наявність достатньої кількості грошей у громаді визначає рівень добробуту її громадян. І реформа децентралізації у тому числі спрямована на те, щоб створити фінасово спроможні громади по всій Україні, не залежно від того, чи знаходяться вони в урбаністичні зоні, чи у сільській місцевості.

З огляду на це, Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», постійно проводить семінари на тему «Як оцінити фінасову спроможність громади?».

Днями такий семінар для кількох десятків активістів із сіл Кіровоградщини провела Олена Савченко, радниця з питань місцевих фінансів Кіровоградського ЦРМС.

- Під час семінару ми пройшлися по найбільш актуальних питаннях, а це стан та перспективи фінансової децентралізації у Кіровоградській області, а також можливості громад та критерії оцінювання їх фінансової спроможності, - розповідає Олена Савченко.

Вона не тільки поділилася із присутніми на семінарі теоретичною інформацією, а ще й навела приклади оцінювання фінансової спроможності об’єднаної громади.

Якщо представникам ініціативних груп у громадах, містах та селах Кіровоградської області потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від експертів і експерток Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка помічниці директора центру Катерині Сугар за номерами: (0522)32-02-86 або 095-356-35-98 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).

Консультації надають і навчання проводять радниця з питань децентралізації Валентина Шеремет, радник з регіонального розвитку Денис Абрамов , радниця з питань місцевих бюджетів Олена Савченко та радниця з питань комунікації Вікторії Талашкевич.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool