У Кропивницькому Сергій Коваленко провів особистий прийом громадян

Серпень 11, 2017 | Новини | Переглядів: 1463 | Коментарі: 0

Питання, з якими заявники зверталися до посадовця, стосувалися переважно проблем житлово-комунальної сфери. На прийом до першого заступника облдержадміністрації прибули жителі обласного центру, а також міста Олександрії і Маловисківського району.

Тарифне питання намагаються вирішити мешканці кількох багатоквартирних будинків селища міського типу Пантаївка. До Сергія Коваленка звернулася ініціативна група жителів зазначених будинків, які вважають, що тарифи на комунальні послуги, що доведені підприємством-надавачем послуг, є суттєво завищеними. До того ж, не задоволені вони і якістю надання цих послуг. На загальних зборах мешканців одного із будинків уже прийнято рішення про відмову від обслуговування цим підприємством. Сергій Коваленко дав доручення профільному структурному підрозділу ОДА проконсультувати щодо юридично правильного оформлення цієї відмови та порадив звернутися до Держпродспоживслужби із заявою про перевірку економічної обґрунтованості тарифів, за якими мешканці будинків сплачували за послуги.

Посадовець також порадив заявникам створити ОСББ, щоб самостійно вирішувати усі комунальні і фінансові питання. "Лише власне управління дозволить ефективно використовувати ваші гроші. Пільги і субсидії ви отримуватимете і надалі", – підкреслив Сергій Коваленко.
Жителька обласного центру під час особистого прийому попросила розібратися з проблемою боргу за послуги теплопостачання, який їй нараховано за 2001-2013 роки у сумі понад 5 тисяч гривень. Заявниця вважає, що заборгованість незаконна, оскільки вона є власником квартири лише з 2013 року. Саме тоді вона уклала договір із теплопостачальним підприємством і стовідсотково сплачує за комунальні послуги. Однак, через нарахований борг за попередні роки нині вона не має права на отримання субсидії. Сергій Коваленко зазначив, що

Держпродспоживслужбою буде здійснено відповідну перевірку щодо правомірності нарахування боргу і за її результатами буде зроблено відповідні висновки стосовно подальших дій.

Ще одна заявниця, яка нині проживає в реабілітаційному центрі міста Кропивницького, прагне відновити право на житло в місті Смоліному Маловисківського району. У квартирі, на яку вона колись отримала ордер і проживала, з 1994 року живуть інші особи. Жінка вважає, що теперішні мешканці оселилися незаконно. Сергій Коваленко звернувся до керівництва Смолінської міської ради з проханням розібратися у ситуації. Із відповідною документацією ознайомиться юридичний відділ апарату ОДА і зробить висновки, на підставі яких можна буде діяти надалі.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool