Перші результати Кіровоградської митниці з впровадження процедур електронного декларування

Грудень 03, 2011 | Новини | Переглядів: 1301 | Коментарі: 0

1 грудня 2011 року виповнилося півроку, як розпочалася друга фаза пілотного проекту з електронного декларування. Про це Інтернет-видання  «FotoInform» повідомили у прес-службі Кіровоградської митниці

З червня 2011 року в Кіровоградській митниці активно впроваджуються процедури електронного декларування. За півроку до Реєстру підприємств, до товарів яких може застосовуватись процедура електронного декларування, включено 33 суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності, дев’ять з яких являються митними брокерами та здійснюють декларування вантажів на підставі договору. 

У другу фазу пілотного проекту з електронного декларування включені такі підприємства, як АТ «НВО «Етал», ТДВ «М’ясокомбінат «Ятрань», ПрАТ «Гідросила АПМ», ВАТ «Олександрійська фабрика діаграмних паперів», ПАТ «Гідросила», ПП АФ«Олександріяконссервіс», ПП «Імпексмаш», ПП «ВК Технополь» та ПП «Термінал-Експорт».
Протягом червня – листопаду 2011 року суб’єктами господарювання області оформлено 1082 електронних документів, з них 596 електронних декларацій та 486 електронних попередніх повідомлень.
Значний ріст відбувся в оформлені електронних попередніх повідомлень, що пов’язане із зручністю та швидкістю процедур їх автоматизованого оформлення. Час оформлення таких електронних документів, як правило, не перевищує декількох хвилин.
Середній час оформлення електронних декларацій Кіровоградською митницею складає 46 хв., що у 1,8 рази менше середнього часу оформлення «звичайних» імпортних ВМД (1 год. 24 хв.).
Враховуючи, що електронне декларування дозволяє максимально спростити процедуру оформлення, скоротити часові та відповідно фінансові витрати на ведення зовнішньоекономічної діяльності, запрошуємо суб’єктів ЗЕД активніше застосовувати безпаперові технології митного оформлення.
Детально ознайомитися з Порядком проведення підготовчих дій до використання технологій електронного декларування можна на сайті Кіровоградської митниці у розділі «Електронне декларування» за адресою : http://customs.kr.ua/?page_id=194.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool