Перша прес-конференція Андрія Райковича в якості керівника міста

Грудень 25, 2015 | Новини | Переглядів: 1419 | Коментарі: 0

Сьогодні, 25 жовтня, Кіровоградський міський голова Андрій Райкович зустрівся із журналістами, аби прозвітувати про роботу, виконану за перший місяць його роботи на цій посаді.

Це – перша прес-конференція Андрія Райковича в якості керівника міста, надалі він пообіцяв зустрічатися з журналістами регулярно.

- Я готовий до діалогу, відкритий до людей і громади, яка повинна знати, як влада виконує її накази, розв’язує найнагальніші проблеми міста, - підкреслив Андрій Райкович.

Про кадрові рішення
Надзвичайно важливим етапом стало формування органів міської влади – це команда, яка буде реалізовувати стратегію розвитку Кіровограда, наголосив міський голова
- Ми провели першу сесію Кіровоградської міської ради, що складалася із чотирьох засідань. Прийняли ряд кадрових рішень. Так, обрано секретаря міськради – ним став Володимир Смірнов. Також сформовано депутатські комісії, членів виконавчого комітету. Обрано двох заступників міського голови – Олександра Грабенка та Олександра Мосіна. Призначено керуючою справами міськради Альвіну Бондаренко. Зараз визначаємося з кандидатурою третього заступника. Обраний виконавчий комітет міської ради, депутати визначилися із роботою в постійних комісіях

Про міський бюджет
- До обрання міським головою я був активним учасником бюджетного процессу, як керівник великого підприємства, яке стало бюджетоутворюючим для міста і області. Цього року від його діяльності до місцевих бюджетів надійшло 20 мільйонів гривень. Чесність у відносинах з бюджетом – це для мене принципово, - підкреслив Андрій Райкович. – Для міста дуже добре, що воно увійде у новий рік з власним бюджетом. Це дозволить з початку року повноцінно фінансувати всі галузі (а не за принципом однієї дванадцятої бюджету попереднього року, як це відбувається, коли бюджет вчасно не затверджений), вирішувати важливі соціальні питання. Однак, прийнятий бюджет - це лише матриця. Ми активно наповнватимемо його зміст галузевими програмами соціально – економічного розвитку Кіровограда. У січні у депутатів міської ради ще буде час, аби ретельніше попрацювати над новим бюджетом і програмами.
Рік 2015 ми завершуємо без боргів і це теж надзвичайно важливо. Працівники бюджетної сфери, комунальних підприємств отримають заробітну плату вчасно і повністю. Ми допомогли трудовому колективу “Теплоенергетика” подолати фінсову кризу – там триває перевірка, є факти, які вимагають розслідування, але людям, спеціалістам своєї справи повністю погашена заборгованість.

Про важливі об’єкти капітального будівництва
- На стадії завершення робіт перебувають два важливих об’єкти - це капітальний ремонт дитячого інфекційного відділення та реконструкція приміщення у першій міській лікарні під паліативне відділення. Це важливі соціальні об’єкти. Тим більше, що паліативного відділення до цього в Кіровограді не було. У цьому закладі доглядатимуть тяжко хворих, надаватимуть їм терапевтичну, психологічну допомогу. Це – європейська практика, і ми теж будемо її наслідувати, звернув увагу Андрій Райкович. -Варто зауважити, що спочатку був задум здати ці об’єкти до кінця цього року. Але коли ми переглянули проектно-технічну документацію, то з’ясували, що за планом роботи мають завершитися в лютому. Тож управлінню капітального будівництва дозволено виконувати роботи не в авральному, а в плановому темі. Краще не поспішати, а зробити все якісно.

Про пасажирський транспорт
- Ми розпочали підготовчу роботу до запуску в місті великоміського транспорту. Це я обіцяв у своїй передвиборчій програмі, і я слова дотримаю, - пообіцяв Андрій Райкович. - Нині вирішується питання про повернення тролейбусного парку, тривають судові розгляди. В найближчих планах – створити комунальне підприємство і повернути на маршрути тролейбуси.
Є й питання організаційні, які не потребують капітальних вкладень. Зокрема, зараз розбираємося з маршрутом №111, щодо якого мешканці скаржаться на незручний графік руху, працюємо над тим, щоб у людей була можливість дістатися до третьої поліклініки.

Про незаконні МАФи
- Перші господарські і управлінські рішення на посаді міського голови довелося приймати у боротьбі із незаконним встановленням МАФів на території міста, - повідомив Андрій Райкович. - Деякі хитрі чиновники так все продумали, що не потрібно було навіть затверджувати на сесії дислокацію таких об’єктів, все вирішувалося кулуарно, «по кабінетах». Як наслідок, МАФи масово почали встановлювати на тротуарах, біля лікувальних закладів. Громада вважає, що так не повинно бути. Ми призупинили цей процес, скасувавши відповідні попередні рішення ради. Зараз виробляємо однакові правила гри для всіх забудовників.

Про акцію «Чисте місто»
- Для того, аби привести місто до ладу, прибрати сміття з вулиць і дворів, ми розпочали акцію «Чисте місто», до якої долучилися не тільки комунальники, а й колективи підприємств, установ та організацій, лікувальних та освітніх закладів, пересічні кіровоградці. І я вдячний всім, хто взяв участь у цій важливій для міста справі, - зазначив Андрій Райкович. – Аще ми почали наводити лад з вуличним освітленням, переходимо на енергоощадні лампи, робимо світлими громадські зупинки – цього теж від нас чекають кіровоградці.

Про проект «Соціальна картка»
- Ми запровадили проект «Соціальна картка», в рамках якого отримають можливість купувати продукти зі знижками у соціальних магазинах та відділах ті, хто в першу чергу потребує такої підтримки – пенсіонери, люди з особливими потребами. Сьогодні стартує перший етап - відкриватимемо соціальні відділи в магазинах «Ятрань» на Пацаєва, 50 років Жовтня та в магазині «Копілка». Залучаємо й багато інших соціальних партнерів. Це – реалізація на практиці співпраці влади, громади та соціально відповідального бізнесу.

Про підтримку воїнів АТО та їхніх родин
- Підтримку військовх, які захищають цілісність нашої держави на сході країни, їхні родини, переселенці – у центрі уваги влади. Вирішуємо поступово їхні житлові питання, виділяємо земельні ділянки, надаємо матеріальну допомогу. Зібрали гуманітарний вантаж – новорічні подарунки, які відправляємо завтра на передову. Щира вдячність усім підприємцям, мешканцям міста, колективам організацій за підтримку і допомогу. Це дуже важливе питання, адже це свідчить про народну підтримку нашої армії і така увага для наших воїнів дуже потрібна, вони чекають на неї більше, ніж на самі подарунки.

Про святкування новорічних свят
- Вперше в цьому році учні кіровоградських шкіл прикрасили 18 ялинок на площі біля міської ради, я сподіваюсь, це стане доброю традицією для нашого міста. Щодо привітань, ми намагалися не обділити нікого – вручили подарунки діткам з дитячих будинків, з обмеженими можливостями, дітям з родин воїнів АТО. Гарна в цьому році й головна ялинка на центральній площі, де ми облаштували сучасну ілюмінацію, оновили прикраси.
Андрій Райкович під час прес-конференції відповів також на низку запитань від журналістів і привітав їх та всіх кіровоградців із новорічними святами.
– Я бажаю всім кіровоградцям достатку, благополуччя, родинного благополуччя, щоб здійснилися найзаповітніші мрії кожного. А головне – щоб наступаючий рік всім приніс мир, злагоду і віру в щасливе майбутнє.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool