Переважна більшість платників податків Кіровоградщини позитивно оцінюють роботу місцевих податківців

Березень 02, 2012 | Новини | Переглядів: 1120 | Коментарі: 0

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного протягом першої декади лютого нинішнього року. Об этом Интернет-изданию  «FotoInform» сообщила пресс-служба ГНА в Кировоградской области

За даними анкетування, 44% (431 громадянин) опитаних оцінюють роботу органів ДПС загалом позитивно, 39,5% (385 кіровоградців) – швидше позитивно. 135 респондентам (13,8%) важко було відповісти на це питання. І лише 24 опитаних громадянина (2,5%) вважають, що місцеві податківці працюють погано.

Близько 55% респондентів (531 місцевий житель) оцінюють професійний рівень та компетентність працівників місцевих органів податкової служби як добрий, 24,7% (241 громадянин) – як відмінний, 19% (185 кіровоградців) – як задовільний, 1,7% (17 опитаних) – незадовільний. Лише один місцевий житель переконаний, що кіровоградські податківці – некомпетентні та непрофесійні.
Більш зрозумілим податкове законодавство у зв’язку із введенням в дію Податкового кодексу вважають 318 респондентів (32,6%), оскільки в ньому уніфіковано численні законодавчі акти з питань оподаткування. Зрозумілим, проте таким, що потребує доопрацювання законодавство про оподаткування вважають 487 кіровоградців (50% опитаних). 170 (17,4%) жителів регіону вважають, що в новому законодавстві важко зорієнтуватися. Найбільш прийнятними формами спілкування з працівниками місцевих органів ДПС 589 респондентів (60,4%) вважають індивідуальні консультації, 279 (27,9%) – участь у масових заходах для платників податків, 77 (7,9% опитаних) – електронне спілкування, 30 (3,1%) – письмове листування.
Про те, що з випадками корупції в органах ДПС сам не стикався, а інформацію отримав із ЗМІ, в анкетах повідомив 571 респондент (58,6% опитаних), 117 (12%) – чули від колег або знайомих. 263 місцевих жителя, або майже 30% від загальної кількості відмовилися відповідати на зазначене питання. Разом з тим, 24 платника стикалися з такими випадками особисто.
Участь в анкетуванні взяло 975 жителів Кіровоградщини. Його результати будуть враховані в подальшій роботі органів місцевої податкової служби.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool