Органи прокуратури Кіровоградщини продовжують перевірки додержання вимог чинного законодавства на підприємствах паливно-енергетичного комплексу

Лютий 13, 2012 | Новини | Переглядів: 1170 | Коментарі: 0

В умовах аномально-морозної зими питання додержання законодавства в сфері паливно-енергетичного комплексу, в тому числі своєчасності проведення розрахунків за спожитий природний газ, перебуває на постійному контролі прокурора області. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Актуальності цьому питанню додає той факт, що заборгованість за спожитий газ не зменшується, а, навпаки, має тенденцію до зростання. А тому органи прокуратури Кіровоградщини активізували правозахисну діяльність за додержанням чинного законодавства підприємствами паливно-енергетичного комплексу регіону.

На даний час якісні перевірки проведено, зокрема, прокуратурами міста Кіровограда та Знам’янським міжрайонним прокурором. Виявлено чисельні порушення.
Наприклад, в діяльності службових осіб Знам’янського комунального підприємства теплових мереж. Діючи в порушення вимог Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу», зловживаючи своїм службовим становищем, заподіяли збитки державі в особі державної компанії «Газ України» національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» на суму близько 780 тис. грн. За ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України, стосовно названих службових осіб порушено кримінальну справу.
Ще одну кримінальну справу відносно службових осіб згаданого КП «Теплоенергетик» порушено прокурором міста Кіровограда. З залученням податкової міліції встановлено, що вказані особи протягом 2010-2011 років, діючи умисно з корисливих мотивів в інтересах третіх осіб, вчинили внесення недостовірної інформації до декларацій з податку на додану вартість і не перерахували до бюджету податкові зобов’язання в сумі понад 214 тис. грн. Проте безпідставно перерахували кошти на банківські рахунки кількох товариств з обмеженою відповідальністю. І це в той час, коли на початок поточного року борг за спожитий природний газ перед ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» складав 25,8 млн. грн. Наразі у вищенаведених справах триває досудове слідство.
Прокурором міста Олександрії та Світловодським міжрайонним та Знам’янським транспортним прокурорами вжито заходів прокурорського реагування стосовно підприємств, що мають заборгованість за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Кіровоградгаз». Як результат, на даний час погашено заборгованість на загальну суму близько 800 тис. грн.
Робота органів прокуратури щодо із захисту інтересів держави в паливно-енергетичній сфері триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool