Операція «Пішохід»: працівники ДАІ проведуть відпрацювання міста Кіровограда

Лютий 04, 2014 | Новини | Переглядів: 1072 | Коментарі: 0

Станом на 3 лютого 2014 року у Кіровоградській області зареєстровано 7 дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів, у яких 7 осіб отримали тілесні ушкодження.

З них 4 ДТП сталися з необережності, неуважності, неправильного виконання вимог ПДР саме пішоходами і, як результат, 4 особи були травмовані.
Головні помилки, які допускають пішоходи – перехід дороги у невстановленому місці, на заборонений сигнал світлофора, вихід на проїзну частину із-за різних перешкод, безпосередньо перед транспортним засобом. Частіше за все лише за декілька кроків були пішохідні переходи, проте люди ними просто нехтували. Інколи під колеса потрапляють нетверезі пішоходи. Наслідки таких випадків ще трагічніші.
Цього тижня на території обласного центру розпочинається оперативно-профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Пішохід». Головна мета відпрацювання – акцентувати увагу пішоходів на дотриманні Правил дорожнього руху, а саме переході проїзної частини дороги тільки у відведених місцях та дотриманні правил особистої безпеки. Окрема увага буде приділятися правилам поведінки на дорозі під час складних погодних умов. Не менш важливим завданням є також контроль і забезпечення надання водіями переваги у русі пішоходам на пішохідних доріжках та регульованих перехрестях.
Державтоінспекція нагадує, що згідно з чинним законодавством, за перехід дороги в недозволеному місці пішоходами передбачено штраф у розмірі від 51 до 85 гривень. Водночас, адміністративне стягнення за порушення водіями правил проїзду пішохідних переходів передбачає штраф від 255 до 340 гривень. У випадку, якщо дії учасників дорожнього руху спричинили створення аварійної ситуації, то для пішохода штраф збільшується від 170 до 255 гривень. Для водіїв у таких випадках штрафні санкції підвищуються до 850 гривень.
До того ж, водія можуть позбавити права керування автомобілем терміном від 6 до 12 місяців. В обох випадках рішення про такі покарання приймає суд.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool