Олександрійська міська рада прийняла ряд соціальних програм

Лютий 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1394 | Коментарі: 0

24 лютого відбулася 38-а чергова сесія Олександрійської міської ради. На початку депутати заслухали та затвердили звіти відділу ведення державного реєстру виборців та служби у справах дітей міської ради про організацію виконання завдань функціональної спрямованості.

Особливу увагу присутні приділили обговоренню питання продажу тютюнових виробів і алкогольних напоїв неповнолітнім, а також реалізації та вживанню серед підлітків наркотичних і психотропних засобів. Інформацію з цього приводу депутатам надали начальник кримінальної міліції у справах дітей М. Труш та начальник сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Р. Шаповалов. До представників міліції з боку депутатського корпусу було чимало запитань, адже ситуація в місті з вживанням молоддю наркотичних речовин і алкогольних напоїв залишається доволі напруженою. Міський голова зауважив, що робота у даному напрямку з боку міліції проводиться поверхнево, без належного вивчення ситуації та визнав діяльність відповідних підрозділів незадовільною. С. Цапюк зазначив, що влада завжди готова сприяти правоохоронцям у їх роботі і, особливо, у напрямку проведення профілактичної роботи з дітьми та молоддю.
Присутні затвердили перспективну програму розвитку м. Олександрії на 2012 – 2015 роки. Програма розроблена як складова частина обласної «Програми розвитку Кіровоградської області на 2011-2015 роки» з урахуванням контрольних показників цієї програми. Серед її стратегічних завдань – впровадження новітніх технологій у видобуток та переробку запасів бурого вугілля Костянтинівського, Морозівського, Березівського та Миронівського родовищ Олександрійського регіону; розробка покладів, супутніх бурому вугіллю, будівельних матеріалів; розробка інвестиційної програми та відновлення роботи потужностей Олександрійського рудоремонтного заводу; будівництво овочесховища з впровадженням сучасних технологій по зберіганню овочевих культур; створення комунального підприємства по забезпеченню пасажирських перевезень у місті; будівництво сучасного логістичного складу з урахуванням вигідного географічного положення.
Метою реалізації програми є забезпечення сталого соціально-економічного розвитку міста шляхом ефективного використання економічного, трудового та природного потенціалу, а також підвищення інвестиційного іміджу міста.
Депутати затвердили міську цільову програму на 2012-2015 роки «Шкільна парта», виконання якої дасть змогу поліпшити матеріально-технічну базу загальноосвітніх навчальних закладів; створити умови для організації та здійснення навчально-виховного процесу; зменшити рівень захворюваності серед дітей шкільного віку на 5-8%. Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок міського бюджету та залучених коштів. Загалом, на виконання даної програми планується використати 312,5 тис. грн.
Крім цього, міська рада прийняла міську цільову соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки, яка передбачає залучення широких верств населення до масового спорту, популяризації здорового способу життя, максимальної реалізації здібностей обдарованої молоді. Виконання програми здійснюватиметься, зокрема, шляхом збільшення в навчальних закладах обсягів рухової активності на тиждень; створення умов для розвитку регулярної рухової активності різних верств населення для зміцнення здоров’я з урахуванням інтересів, побажань, здібностей та індивідуальних особливостей кожного; підтримання та розвитку олімпійського, параолімпійського руху; взаємодії з громадськими організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості та іншими суб’єктами сфери фізичної культури і спорту; поступового оновлення спортивної матеріально-технічної бази закладів фізичної культури і спорту, зокрема дитячо-юнацьких спортивних шкіл і загальноосвітніх навчальних закладів. На відповідні потреби, згідно з програмою, планується залучити більш як півтора мільйона гривень з міського бюджету та за рахунок залучених коштів.
Після проходження процедури регуляторного акту, враховуючи пропозиції депутатів, підприємців та мешканців міста, сесія затвердила фіксовані ставки єдиного податку для суб’єктів господарювання – фізичних осіб. З повним переліком фіксованих ставок детально можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради та в газеті «Вільне Слово».
Депутати своїм рішенням внесли зміни до міського бюджету на 2012 рік, провівши внутрішній перерозподіл коштів по галузях. Зокрема, збільшено фінансування на капітальний ремонт приміщення для створення дозвільного центру; придбання спецмашини для розмітки доріг та надання допомоги Всеукраїнському об’єднанню ветеранів і УВП УТОС.
Крім того, присутні розглянули ряд земельних та архітектурних питань.
На завершення сесії депутати Б. Кравченко, І. Бугайченко та Є. Сайко прозвітували про свою роботу у виборчих округах.
Розглянувши усі питання порядку денного, 38-а сесія міської ради, завершила свою роботу.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool