Олександр Саінсус звернувся до кіровоградців

Травень 17, 2011 | Новини | Переглядів: 2119 | Коментарі: 2

Звернення міського голови щодо повернення вулиці Леніна статусу пішохідної

ШАНОВНІ  КІРОВОГРАДЦІ!

            Останнім часом навколо пішохідного статусу вулиці Леніна у Кіровограді створилася доволі напружена і дещо дивна ситуація. Одна з центральних вулиць обласного центру, яка увібрала в себе 250 – літню історію міста, ніяк не може стати пішохідною. Старше покоління кіровоградців чудово пам’ятає ті часи, коли  вулицею Леніна можна було неспішно прогулюватись усією сім’єю, милуючись неповторною архітектурою одного з наймальовничіших куточків Кіровограда. Молодь призначала тут побачення, дітвора бігала в парк, ласувала морозивом.

            У планах нинішньої міської влади відродити традиції. Ми почали приводити до ладу Ковалівський парк, іде реконструкція приміщення театру Кропивницького і благоустрій території навколо нього. Тож логічно, що і вулиця Леніна, яка з’єднує центр Кіровограда із зонами відпочинку, не повинна бути заповненою автомобілями.

            Впевнені, що уся кіровоградська громада підтримує ініціативу влади повернути вулиці Леніна пішохідний статус, який юридично був закріплений ще у 2008 році рішенням виконавчого комітету Кіровоградської міської ради. Цим рішенням заборонений рух автомобільного транспорту по вулиці Леніна від вулиці Володарського до вулиці Орджонікідзе, про що свідчать відповідно встановлені дорожні знаки. Більше того, у 2011 році ми встановили на перехрестях проїжджої частини вулиці ажурні турнікети, які підказують водіям, що в’їзд на вулицю Леніна таки заборонений.

            Міська влада зробила все від неї залежне, щоб мрія мешканців міста здійснилася і вони могли вільно прогулюватися колишньою Двірцевою.

            Проте, виявляється, для декількох десятків власників автомобілів ні дорожні знаки, ні рішення виконкому, ні навіть турнікети – не є законом. Любителі покататися по пішохідній вулиці їх просто зламали. У цій ситуації дивує, по перше, беззубість правоохоронних органів, обов’язком яких є забезпечення виконання прийнятих рішень, по друге – не активна позиція самої громади міста. Невже ми гуртом не можемо відстояти свої права і поставити на місце тих, хто перестав поважати своє місто, нас з вами.

            Ми закликаємо керівників органів внутрішніх справ відстояти честь свого мундиру. Ми звертаємось до керівників громадських організацій – ось поле діяльності, де ви можете ділом підтвердити свою любов до міста.

            Ми звертаємося до керівників підприємств, установ і організацій, що працюють на вулиці Леніна: давайте поважати один одного і наш Кіровоград, давайте дотримуватися встановлених у місті правил.

            Закликаємо усіх кіровоградців, давайте об’єднаємося і разом повернемо собі нашу мрію – красиву  пішохідну вулицю у центрі міста!

Міський голова    Олександр Саінсус

джерело: Кіровоградська міська рада


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool