Олександр Догаров: У системі соціального захисту населення перш за все впорядкування потребують пільги, що надаються за професійною ознакою

Березень 14, 2012 | Новини | Переглядів: 1295 | Коментарі: 0

Минулого тижня Президент України проголосив низку соціальних ініціатив. Цей факт вимагає особливої уваги від влади на місцях, на чому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Ларін під час апаратної наради.

Відтак, вчора в ефірі телепередачі "Тема дня" КОДТРК про особливості перерахунків пенсій розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Людмила Поліщук.

Сьогодні ж, участь у записі телепередачі "Тема дня" взяв перший заступник начальника головного управління праці і соціального захисту населення Олександр Догаров. Він розповів про особливості іншої президентської ініціативи, що стосується змін у системі пільг, зокрема, глибокої модернізації сфери соціального забезпечення, що передбачає перехід від безсистемних виплат до адресної допомоги та соціальних послуг, які відповідають потребам конкретної людини та сім’ї.
Олександр Догаров зазначив, що соціальні ініціативи, які проголосив Президент України, уже давно на часі. "Проте у минулі роки, коли мова заходила про подібні кроки, справа далі розмов так і не йшла", - продовжив він.
- Соціальні ініціативи Президента – це той напрямок роботи, за яким ми повинні йти, - підкреслив Олександр Догаров. І уточнив, що під узагальненим "ми" він розуміє і участь Уряду у реалізації соціальних реформ, і, безумовно, усі структурні підрозділи влади на місцях.
Більш детально Олександр Догаров зупинився на змінах, що чекають сферу надання пільг. Коментуючи тезу про відновлення соціальної справедливості саме у цій сфері він підкреслив, що першим кроком має стати перегляд пільг для тієї категорії громадян, хто їх не потребує. Олександр Догаров зауважив, що ця частина соціальних ініціатив Президента здобула чи не найбільший суспільний резонанс – проблема надання невмотивованих пільг давно хвилює українців.
Як розповів Олександр Догаров нині існує 45 законів, які регулюють надання пільг, із цих 45 - 23 закони регулюють надання пільг за професійною ознакою. Саме надання пільг за професійної ознакою і потребує ґрунтовного аналізу і докорінних змін. "Впорядковувати необхідно перш за все саме цю категорію пільг", - наголосив Олександр Догаров. Бо ж в Україні 380 категорій громадян мають право на пільги за професійною ознакою, а це більше 18 млрд.грн. видатків із державного бюджету. Що стосується області, то Олександр Догаров зазначив, що 1/3 населення Кіровоградщини – це пільйоговики саме цієї категорії – 295 тисяч осіб. І сума виплат для них за рік становить 160 млн.грн.
При цьому Олександр Догаров зауважив, що навіть, коли ці пільги і скорочуватимуться, відповідно зростатиме заробітна плата.
- Кожна президентська ініціатива обов’язкова до виконання. Реалізуватись вони будуть поетапно і за участі різнорівневих структур та відомств, а не лише профільного міністерства, - наголосив Олександр Догаров.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool