Олександр Чернявський: Комунальна теплоенергетика Кіровограда суттєво модернізується

Серпень 06, 2013 | Новини | Переглядів: 1032 | Коментарі: 0

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Чернявський здійснив рейд-перевірку котелень Кіровограда, що знаходяться в стадії реконструкції.

Як зазначив Олександр Чернявський, в облдержадміністрацію почали надходити дзвінки від стурбованих мешканців, що на вул.Полтавській, біля багатоповерхівок ведуться якісь копальні роботи, прокладають неізольовані труби.
- Хочу заспокоїти всіх небайдужих – роботи ведуться санкціоновано, а труби прокладають з найсучаснішою ізоляцією, монтаж якої ведеться прямо на місці проведення робіт. Поетапно Кіровоград відмовляється від старих котелень. Зведені ще в сімдесятих, вони абсолютно не відповідають сучасним умовам. І наразі триває ремонт та реконструкція котелень, в тому числі - заміна застарілих котлів на сучасні, які мають більший ККД і використовують менше природного газу.
За словами заступника голови ОДА, область виконує завдання Президента України і працює над скороченням споживання природного газу, що має скласти 50%. Оптимізація системи теплозабезпечення відбувається на Кіровоградщині високими темпами – це відзначив і міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, зауваживши на селекторній нараді, що Кіровоградська область – серед найкращих з підготовки до осінньо-зимового періоду.
- На кожен об’єкт теплозабезпечення розроблена своя схема з оптимізації. Таким чином ми виконуємо ті завдання, що поставив Глава держави - не підвищувати тарифи на газопостачання для населення, - наголосив Олександр Чернявський.
Директор ДП "Кіровоградтепло" Валерій Гармаш пояснив, що до цього часу котельня на вул.Полтавській працювала лише на 20% своїх потужностей, і не останню роль тут відіграв перехід багатьма мешканцями на автономне опалення. Тому зараз вона, хоч і знаходиться в робочому стані, виводиться з експлуатації і консервується. А опалення мікрорайону відтепер здійснюватиметься через перемичку від котельні на вул.Башкирській, де встановлюється додатковий новий котел та виконується заміна старих енергоємних насосів на насоси з малим споживанням електроенергії. Таким чином підприємство зменшує витратну частину, що дозволяє не підвищувати тарифи для населення.
Він запевнив, що тепер споживачі будуть забезпечені якісним і стабільним теплопостачанням. Адже після технічного переоснащення котельні на вул. Башкирській, та повній заміні старої великої котельні на два нових компактних модулі з новими, енергозберігаючими котлами у Шкільному мікрорайоні - в наступному опалювальному сезоні очікується зменшення витрат природного газу на 53%, в результаті чого річний економічний ефект від впроваджених заходів складатиме близько 3,5 млн.грн.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool