Олег Левицький провів кілька засідань колегії прокуратури області

Березень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1229 | Коментарі: 0

27 березня в прокуратурі області відбулося три розширені засідання колегії під головуванням прокурора області Олега Левицького. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Зокрема, на засіданні колегії обговорювався стан роботи органів прокуратури області з розгляду і вирішення звернень та особистого прийому громадян за 2011 рік. Минулого року надійшло понад 12 тисяч звернень. За результатами їх розгляду порушено 16 кримінальних справ, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 33 посадові особи, відшкодовано 187 тис. грн., вжито у 496 випадках заходи представницького характеру тощо. Олег Левицький звернув увагу на ту обставину, що належний розгляд скарг громадян у встановлені законом терміни є пріоритетним напрямком діяльності. Дотримання чітких вимог законодавства у даній сфері зумовлює швидке та повне поновлення порушення прав людей, які звертаються за допомогою до органів прокуратури. Ефективний нагляд за додержанням вимог Закону України «Про звернення громадян» органами влади та місцевого самоврядування, правоохоронними та контролюючими органами є першочерговим завданням прокурорів.
Стан підтримання державного обвинувачення органами прокуратури Кіровоградської області - предмет розгляду другого засідання. На колегії зазначено, що вжито ряд організаційно-практичних заходів, які сприяли підвищенню ефективності роботи на вказаному напрямі, однак ще мають місце певні недоліки, які необхідно усунути, а роботу державних обвинувачів підняти на вищий професійний рівень.
Розглянуто на колегії й стан добору, розстановки, професійної підготовки кадрів, роботи з кадровим резервом, профілактики правопорушень та дисциплінарної практики в органах прокуратури області. Звернуто увагу на позитивну тенденцію, пов’язану зі зменшенням плинності кадрів та збереженням кадрового потенціалу.
З метою недопущення виявлених недоліків у подальшому та підвищення якості роботи наглядового органу, прийнято відповідні рішення.
У роботі колегій взяли участь міські, районні та прирівняні до них прокурори, керівники галузевих підрозділів обласного апарату.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool