Одеська залізниця готова до ліквідації весняного паводку

Квітень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 746 | Коментарі: 0

Усі підрозділи служби колії Одеської залізниці повністю забезпечені необхідними матеріалами та готові до весняного паводку.

Згідно вказівки начальника Одеської залізниці Миколи Луханіна від 21 січня 2013 року було створено оперативний штаб на період підготовки і проведення водоборотьби.
Для оперативного реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій в період льодоходу і пропуску весняного паводку на дирекціях працюють оперативні штаби для своєчасної підготовки інженерних споруд.
До періоду весняного паводку для потреб водоборотьби заготовлені інертні матеріали: 332 м3 бутового каменю та 2140 м3 щебеню, які дислокуються на станціях Усатове, Рені-Основна, Вапнярка, імені Т.Шевченка та Галаганівка. Вісім пожежних поїздів готові будь-якої миті ліквідувати наслідки ймовірної повені завдяки укомплектуванню стаціонарними та переносними мотопомпами для відкачування поверхневих вод.
Працівники дистанцій колії забезпечені необхідним інвентарем та спецодягом. Для запобігання переливу води через колію, розмиву колії та просідання земляного полотна колійники регулярно очищують кювети, насипи, мости, труби та водовідвідні споруди. В районі залізничних мостів, зокрема через річки Південний Буг, Дніпро, Дунай, Інгулець та Інгул за допомогою водомірної шкали регулярно контролюють рівень підйому води у руслі.
Для забезпечення безпеки руху поїздів організована повторна перевірка стану 20-ти захисних гребель, ставків і водосховищ, що знаходяться на відстані до 10 км до залізничної колії.
За результатами перевірки фахівці колійного господарства попередньо визначили ділянки, на яких під час руху локомотивним бригадам необхідно бути особливо пильними: особливо небезпечні місця - 89, “хворі” - 119, водорозмивні - 149. Проведено технічне навчання та інструктаж локомотивних бригад. За небезпечними місцями земляного полотна ведеться цілодобове спостереження.
На сьогодні ситуація стабільна, але у разі необхідності залізниця готова до боротьби з паводком.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool