Обережно: На дорогах снігові замети!

Лютий 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1445 | Коментарі: 0

Шановні громадяни, у зв’язку з ускладненням погодних умов, управління МНС в області звертається до вас з проханням обмежити рух власним транспортом, а також уникати переходів на далекі відстані, особливо в вечірній і нічний часи.

Заметені снігом дороги, втрата видимості викликають повну дезорієнтацію на місцевості. Якщо ви потрапили на автомобілі у сніговий замет, не варто намагатися його подолати, необхідно зупинитися, укрити двигун зі сторони радіатора та повідомити про ваше місцезнаходження до служби порятунку. Якщо є можливість, автомобіль треба встановити двигуном у навітряну сторону. Періодично необхідно виходити з автомобіля та розгрібати сніг, щоб не опинитися у сніговому заметі повністю, адже не занесений снігом автомобіль - гарний орієнтир для пошукової групи. Двигун автомобіля необхідно періодично прогрівати, щоб уникнути його заморожування. При прогріванні автомобіля важливо не допускати потрапляння до кабіни (кузова, салона) вихлопних газів. З цією метою необхідно слідкувати, щоб вихлопна труба не засипалася снігом. Та оптимальний варіант у таку погоду без крайньої необхідності не користуватися власним транспортом та взагалі утриматися від будь-яких поїздок.

Налипання мокрого снігу й обледеніння здатне спричинити обрив електричних дротів та їх падіння. В такому разі не наближайтеся до обірваних ліній електропередач та не торкайтеся до них.

фото Ігоря ФІЛІПЕНКА.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool