Об'єднані територіальні громади - це нові можливості для розвитку інфраструктури територій,- Сергій Кузьменко

Лютий 15, 2018 | Новини | Переглядів: 859 | Коментарі: 0

Сьогодні голова обласної державної адміністрації побував із робочою поїздкою у Великоандрусівській сільській об'єднаній територіальній громаді, де зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Швеція в Україні паном Мартіном Хагстрьомом.

До Великої Андрусівки посадовці завітали із почесною місією – запустити оновлену систему опалювання у місцевій школі, яка була реконструйована із використанням енергоефективного обладнання шведської компанії "Октопус".

Роботи із реконструкції розпочалися у 2017 році. Було демонтовано існуючу систему опалення, встановлено 90 нових радіаторів, замінено трубопроводи системи опалення, змонтовано 2 циркуляційних насосів котельні, 6 теплових насосів "Осtopus" системи IS 120, 18 зовнішніх блоків (випарників) теплових насосів. Нова система опалення управляється дистанційно та надсилає на пульт керування (яким може стати звичайний смартфон) відомості про стан роботи насосів та температуру у приміщенні. Крім того, було замінено 28 віконних блоків на енергозберігаючі склопакети. Кошти на виконання робіт, а це майже 4 млн. грн., об’єднана територіальна громада отримала як субвенцію з державного бюджету на розвиток інфраструктури.

– Розвиток торгівельних відносин між Україною та Швецією важливе завдання посольства. Сьогодні я бачу, як в Україні реалізується реформа децентралізації влади, як громада інвестує кошти в розвиток території, – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні пан Мартін Хагстрьом. Він відзначив, що сьогодні Королівство Швеція підтримує реформи в Україні та особливо наголосив на важливості децентралізації. За словами пана Посла, Швеція має давній та гарний досвід у сфері децентралізації, більшість податків у країні спрямовується до місцевих бюджетів.

Сергій Кузьменко подякував пану Мартіну Хагстрьому за участь у заході. Він відзначив, що обласна влада зацікавлена у налагоджені партнерських стосунків між місцевим бізнесом та підприємцями зі Швеції, і запросив пана Посла відвідати Мiжнарoдну агрoпрoмислoву виставку AGROEXPO - 2018. Очільник області також наголосив на важливості децентралізації: "На прикладі Великої Андрусівки ми бачимо, що об'єднані територіальні громади – це нові можливості для розвитку інфраструктури територій. Саме громада визначає пріоритетність проектів: чи то ремонт доріг, чи то встановлення вуличного освітлення, чи ремонт у школі".

Після урочистого відкриття нової котельні голова обласної державної адміністрації разом із Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Швеція в Україні оглянули Великоандрусівську школу, а на згадку про подію подарували навчальному закладу комплект спортивного інвентаря.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool