Обчислення ЄСВ для виплат, які нараховуються більше як за один календарний місяць

Березень 12, 2014 | Новини | Переглядів: 862 | Коментарі: 0

Відповідно до частини другої ст. 7 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» базою нарахування ЄСВ для осіб, які працюють у сільському господарстві, зайняті на сезонних роботах, виконують роботи (надають послуги) за цивільно-правовими договорами, та інших осіб, які отримують, зокрема, дохід за виконану роботу (надані послуги), строк виконання яких перевищує календарний місяць, є сума, що визначається шляхом ділення, зокрема, доходу, виплаченого за результатами роботи, на кількість місяців, за які він нарахований.


Якщо виконання робіт розпочато в одному місяці (наприклад у січні), а закінчується в іншому (лютому), то в такому разі слід зробити розбивку за фактично відпрацьованими днями у місяці.
ЄСВ у відповідному розмірі нараховується на суму, що визначається шляхом ділення доходу (у межах максимальної величини, на яку нараховується ЄСВ), виплаченого за результатами таких робіт, на кількість днів у січні та лютому.
У разі якщо відпрацьовано декілька повних місяців, суму нарахованого доходу слід ділити рівними частинами на кількість відпрацьованих місяців.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool