Незважаючи на складні погодні умови місцевій владі вдалося забезпечити у Кіровограді стале функціонування всієї міської інфраструктури

Лютий 09, 2012 | Новини | Переглядів: 1839 | Коментарі: 0

Відбулась прес-конференція начальника управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергія Коваленка та начальника управління охорони здоров’я Оксани Макарук.

 начальника управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергія КоваленкаЗа словами Сергія Коваленка, незважаючи на складні погодні умови, зокрема, різке зниження температури повітря, місцевій владі вдалося забезпечити у Кіровограді стале функціонування всієї міської інфраструктури, стабільну роботу житлово-комунальних підприємств та громадського транспорту, не було перебоїв і в наданні населенню послуг у торговельно-побутовій сфері. За його словами, на повну силу працюють теплопостачальні підприємства, температура на виході із системи більше шістдесяти градусів. Єдине – у вихідні дні сталася аварія на водопровідних мережах у Лелеківці, внаслідок чого певний час залишалася без води правобережна частина міста, однак порив було ліквідовано досить швидко.
 

– Ми розгорнули два пункти обігріву – на вулицях Жовтневої Революції та Попова, – зазначив Сергій Коваленко. – Ці місця визначили, виходячи із того, аби пункти були і у правобережній, і в лівобережній частинах міста, у «спальних» мікрорайонах. До пунктів погрітися заходять не лише малозабезпечені громадяни, а й просто перехожі, які змерзли. Тут можна перекусити, отримати медичну допомогу.

На сьогодні до пунктів звернулося більше 1300 чоловік. За інформацією Сергія Коваленка, за період, коли трималися сильні морози, з ознаками обмороження до місцевих лікувальних закладів звернулося 11 чоловік, один кіровоградець, як уже повідомляли, замерз на смерть – його тіло знайшли на Кущівці

начальника управління охорони здоров’я Оксани Макарук Начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук додала, що пункти обігріву зараз працюють також у всіх лікувально-профілактичних закладах Кіровограда.
 Оксана Макарук дала рекомендації як поводитися на морозі. Вона нагадала, що зараз краще носити багатошаровий одяг, зручне взуття, не пити перед виходом на вулицю алкогольні напої, не одягати металеві прикраси, більше вживати продуктів, багатих на вуглеводи, жири, вітаміни. У випадку переохолодження у жодному разі не можна розтирати обличчя снігом, прийшовши додому треба тепло вдягнутися, попити гарячого чаю, можна прийняти душ, однак спочатку не гарячий, а кімнатної температури, поступово підвищуючи температуру води. Людям похилого віку у морози, за відсутності нагальної необхідності, на вулицю краще не виходити взагалі, адже зниження температури може загострити серцево-судинні недуги, захворювання вегето-судинної системи. 

фото Ігоря ФІЛІПЕНКА.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool