Найвищий рівень пожежної небезпеки вимагає найвищого рівня відповідальності

Серпень 03, 2012 | Новини | Переглядів: 1224 | Коментарі: 0

Майже по усій території України оголошено найвищий п’ятий рівень пожежної небезпеки, що, перш за все, пов’язано з рекордною спекою.

Стовпчики термометрів подекуди підіймаються вище 40 за Цельсієм. З 28 по 31 серпня в країні виникло більше 1700 пожеж, з них 120 у лісах. Лише протягом 31 серпня сталося 24 лісові пожежі. Найскладніша ситуація склалася у Херсонській, Дніпропетровській областях та у Криму, де пожежі в лісових масивах набули особливо великих масштабів.
Такий стан справ вимагає рішучих дій. На виконання вимог Уряду вживаються невідкладні заходи щодо запобігання пожежам у лісових масивах, на сільгоспугіддях та на відкритих територіях. У Кіровограді під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації проведено засідання обласного оперативного штабу. Рятувальники, лісівники, правоохоронці та представники органів державного нагляду у сфері пожежної безпеки та екологічної інспекції обговорювали питання щодо організації в подальшому плідної співпраці на місцях по запобіганню виникнення пожеж у лісових масивах. Під час робочої зустрічі кожен з присутніх вніс ряд пропозицій щодо удосконалення роботи у зазначеному напрямку, організації подальшої співпраці та підвищення рівня відповідальності осіб, які допускають порушення норм та правил, що можуть призвести до пожеж у лісах та на відкритих територіях.
Наразі в області створено запас паливно-мастильних матеріалів для оперативного реагування на можливі виклики. Усіма зацікавленими службами проводиться цілодобове відстеження ситуації, адже чим раніше буде виявлено займання, тим легше буде його ліквідувати. Проводяться рейдові перевірки місць масового відпочинку громадян у лісах. У зв’язку з серйозністю ситуації на кінець серпня планується перенесення початку сезону полювань.
Синоптики прогнозують утримання спекотної погоди до 8-9 серпня, а на Півдні, Сході і в Криму до середини місяця.
Щоб не допустити виникнення пожеж через людський чинник, важливо усім громадянам ретельно дотримуватись правил пожежної безпеки. Найвищий рівень пожежної небезпеки передбачає обмеження доступу громадян для відпочинку в лісі та категоричну заборону в’їзду у ліси автомобілів.
Управління Держтехногенбезпеки та Територіальне управління МНС в області звертаються до населення з переконливим проханням утриматися від походів, а тим паче поїздок у ліси. Під час відпочинку на лоні природи бути дуже обережними з вогнем, не розводити багать, не кидати непогашених сірників та недопалків. Не залишати на місці пікніку сміття, особливо - скляні пляшки, які під дією сонячних променів можуть спрацювати як лінзи та спричинити загорання. Не дозволяйте гратися з сірниками дітям! У пожежонебезпечний період не підпалюйте сміття та рослинні рештки. Проїжджаючи на автомобілях поблизу сільгоспугідь чи лісонасаджень, не викидайте з вікон тліючі сірники та недопалки.
Керівникам сільгосппідприємств нагадуємо про категоричну заборону випалювання стерні на полях.
До особливо пожежонебезпечних відносяться і піротехнічні вироби, які використовуються під час проведення свят. Тому не використовуйте їх у цей спекотний період!
Давайте будемо відповідальними господарями на своїй землі та збережемо довкілля від вогню!

Управління Держтехногенбезпеки та ТУ МНС в області

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool