Найбільше адмінпротоколів про вчинення корупційних правопорушень складено стосовно посадовців органів влади та місцевого самоврядування

Квітень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1055 | Коментарі: 0

Стан та ефективність виконання правоохоронними органами Кіровоградщини вимог антикорупційного законодавства перебуває на постійному контролі органів прокуратури області. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Як розповів начальник відділу нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції та досудовим слідством прокуратури області Олег Мунтян, протягом 2012 року правоохоронними органами області складено 21 адміністративний протокол про вчинення корупційних правопорушень. З яких дев’ятнадцять - за ст. 172-2 (порушення обмежень щодо використання службового становища) та два за ст. 172-4 (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Найбільше адмінпротоколів складено стосовно посадовців органів виконавчої влади та місцевого самоврядування (19). Решта – відносно працівників міліції, податківців, посадових осіб охорони здоров’я та державної виконавчої служби. Вже на початок квітня судами області розглянуто 14 адміністративних справ вказаної категорії. За їх рішеннями на 11 осіб накладено штрафи. До чотирьох правопорушників застосовано конфіскацію, а дві особи звільнено з займаних посад.

В січні-квітні в провадженні органів прокуратури області перебувало 16 кримінальних справ про злочини за ознаками корупції відносно 27 осіб. Одну з них порушено Генеральною прокуратурою України за матеріалами прокуратури області відносно судді.
На даний час питання запобігання та протидії корупції не сходить з порядку денного органів прокуратури Кіровоградщини.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool