Народна академія творчості представляє ... (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Грудень 02, 2011 | Новини | Переглядів: 1346 | Коментарі: 0

1 грудня 2011 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї П.Оссовського «Світ і Вітчизна» відбулося відкриття виставки «Народна академія творчості представляє…», присвяченої Міжнародному дню інвалідів.

3 грудня у 1992 року Генеральна Асамблея ООН оголосила Міжнародний день інвалідів В цей день увага всього людства спрямована до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав і благополуччя, на залучення уваги суспільства на переваги, які воно отримує від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Мета цього Дня – увага до тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя.

У світі зараз понад 500 млн. людей є інвалідами в результаті розумових, фізичних чи сенсорних розладів, в Україні – 2 млн. чол. – люди з обмеженими фізичними можливостями. Політика нашої держави ґрунтується на соціальному захистові громадян з особливими потребами: створюються відповідні умови та рівні можливості для реалізації життєвих потреб, здібностей, творчого потенціалу.
Для посилення соціальної допомоги інвалідів відбуваються різноманітні благодійні акції, конкурси, фестивалі. Обдаровані діти – інваліди мають право на безплатне навчання у вищих учбових закладах та спеціальних середніх навчальних закладах.
Сьогодні, напередодні Міжнародного дня інвалідів в обласному художньому музеї представлені роботи інвалідів різних вікових категорій, учасників Кіровоградської обласної громадської організації інвалідів «Народна академія творчості», яка створена у нашій області. Головою цією організацією є Небесна Ельміра Вікторівна, яка і передала роботи для експонування.
В експозиції представлені роботи, вишиті хрестиком вже досвідчених майстринь - Зозулі Ольги «Улюблена киця» та Хаславської Оксани «Золота осінь», «Дружок»; учениці із Новоукраїнки Сави Дарини, яка представила чудові обереги та українські костюми для ляльок. Різноманітні вироби із природних матеріалів виготовила Дудник Аліна, учениця ЗОШ № 1, а Магдаль Таїсія та Тутова Олена - учениці ЗОШ № 15 зробили безліч вишитих листівок та колажів із кольорового паперу.
Неодноразовим учасником виставок у музеї є студент КІРУЕ Небесний Артем, чиї твори і сьогодні представлені в експозиції. Це акварелі: «Церква», «Біля старого маяка», «Україна».
Також представлені художні твори та фотографії студентки мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка, лауреата Премії Кабінету Міністрів України Анастасії Шкоди.
Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Всім нам треба не забувати про те, що поруч живуть люди з обмеженими фізичними можливостями і вони потребують допомоги і уваги протягом усього року.


Науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею О.В.Шаповал
 Фото Ігоря ФІЛІПЕНКА.

Народна академія творчості представляє ... (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Народна академія творчості представляє ... (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Народна академія творчості представляє ... (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Народна академія творчості представляє ... (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Народна академія творчості представляє ... (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Народна академія творчості представляє ... (ФОТОРЕПОРТАЖ)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool