Начальник УМВС в області Костянтин Пожидаєв провів прес-конференцію (ФОТО)

Вересень 26, 2011 | Новини | Переглядів: 2529 | Коментарі: 1

В УМВС України в Кіровоградській області відбулася прес-конференція начальника Управління полковника міліції Костянтина Пожидаєва. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області.

На зустрічі з представниками засобів масової інформації Костянтин Миколайович звернув увагу присутніх на декілька тем, які є актуальними для Кіровоградської міліції і жителів області, а також зупинився на проблемних питаннях та першочергових завданнях ОВС. Перш за все – це захист прав і свобод громадян. Головний міліціонер області наголосив, що, говорячи про це, він має на увазі цілком чіткі кроки з боку міліції – повну реєстрацію всіх заяв і повідомлень громадян, своєчасний виїзд на місце події, якісне проведення перевірок і прийняття у встановлений термін законних рішень за заявами і повідомленнями громадян.

Костянтин Пожидаєв зазначив, що нині залишається актуальним питання підтримання порядку в громадських місцях. Для посилення роботи з профілактики та попередження правопорушень і злочинів на вулицях обласного центру, наразі вирішується питання щодо створення в місті батальйону патрульно-постової служби, який налічуватиме 161 працівника міліції. Адже завдання ОВС зробити так, щоб міліціонер у формі постійно знаходився у полі зору громадян.
Також Костянтин Миколайович відмітив, що для вирішення проблеми вуличної злочинності необхідно об’єднати зусилля міліції, органів влади і самоврядування та всіх зацікавлених осіб. Для прикладу, очільник Управління розповів про позитивний досвід взаємодії з обласною державною адміністрацією щодо обладнання навчальних закладів сигналізаціями з виведенням на централізований пульт охорони ВДСО. Наразі у кількох школах «тривожні кнопки» вже встановлено. Робота у цьому напрямку продовжується.

Не обійшов увагою Костянтин Пожидаєв і питання, пов'язані з неповнолітніми та роботи з батьками, які не виконують свої обов'язки по вихованню дітей. Адже з початку року в міліцію надійшло 146 заяв і повідомлень про розшук дітей. 117 неповнолітніх покинули свої сім'ї, ще 29 – інтернати. З них протягом доби силами працівників міліції вдалося розшукати близько 80 % втікачів. На сьогоднішній день в розшуку перебувають 2 неповнолітніх.

Ще одне питання, на якому зупинився полковник міліції стосувалося дотримання порядку на автодорогах області. Зокрема, він зазначив, що за 8 місяців цього року на території регіону було виявлено більше 91 тисячі випадків порушення правил дорожнього руху. Та Костянтин Миколайович підкреслив, що працівник ДАІ на дорозі має бути не лише контролером, але, перш за все, помічником водія. На його думку, карати потрібно лише у тому випадку, коли людина свідомо і грубо порушує ПДД.

А ось на тих, хто зухвало дозволяє собі порушувати закон у сфері грального бізнесу та підпільно займається прийомом металобрухту, чекають жорсткі дії з боку правоохоронців. Завдання працівників міліції – остаточно припинити такі злочинні прояви.
Робота з вищезазначених напрямків вестиметься наступально і буде активізована. У вирішенні цих питань керівництво УМВС знаходить повне розуміння з боку голови облдержадміністрації і обласної прокуратури.

Насамкінець, Костянтин Миколайович наголосив на тому, що ефективність роботи міліції не в останню чергу залежить і від підтримки з боку населення. Свої пропозиції чи зауваження, інформацію про факти самогоноваріння, незаконної діяльності пунктів прийому металобрухту, вчинення насильства в сім’ї та ін., а також про неправомірні дії працівників міліції віднині громадяни можуть повідомляти на «телефон довіри» УМВС області «Цілодобова лінія «громадянська позиція» за номером: 0-800-509-102.

Головна мета роботи лінії – забезпечення ефективного зворотного зв'язку міліції і населення, що дуже важливо для працівників ОВС. Всі повідомлення, що надходитимуть на лінію «Громадянська позиція» реєструватимуться в спеціальному журналі, на них заводитимуться контрольні картки. Ці звернення начальник Управління розглядатиме особисто, після чого буде давати доручення службам про перевірку сигналу і відповідне реагування, а також контролюватиме хід цих перевірок.

Пряма мова начальника УМВС в області Костянтина Пожидаєва

фото Ігоря ФІЛІПЕНКА.

 

Начальник УМВС в області Костянтин Пожидаєв провів прес-конференцію (ФОТО)

Начальник УМВС в області Костянтин Пожидаєв провів прес-конференцію (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool