Начальник Одеської залізниці привітав колектив Одеського технікуму залізничного транспорту із ювілеєм

Листопад 14, 2011 | Новини | Переглядів: 1040 | Коментарі: 0

11 листопада 2011 року виповнилось 140 років із Дня заснування Одеського технікуму залізничного транспорту. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі ОЗД

Із цією визначною датою колектив технікуму привітав начальник Одеської залізниці Микола Луханін: «Я вітаю вас від імені багатотисячного колективу Одеської магістралі із вашим Днем народження – 140-річчям. Технікум – це один з навчальних закладів залізничного транспорту, який має давню історію та, зберігши старовинні традиції, сьогодні випускає висококласних фахівців. За 140 років ви дали освіту понад 60 тисячам залізничників, які переважно працюють на Одеській залізниці. Лише цього річ на залізницю прийшли працювати 130 ваших випускників». За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у справу вдосконалення навчально-виховного процесу та високі здобутки у навчанні 17 викладачів та студентів отримали почесні нагороди від очільника магістралі.
В ході урочистостей на території навчального закладу було відкрито єдиний в Україні фонтан, який називається «Єдність поколінь», що символізує єдність усіх поколінь залізничників. За словами Голови студентської ради технікуму Олексія Прокопенка історія цього фонтану бере свій початок ще у 1977 році, коли на території технікуму бив джерельною водою фонтан, що став символом студентства залізничного технікуму. «Сьогодні у нас історичний день. Ми прагнемо відродити давню традицію. Цей фонтан свого часу при зведенні нового корпусу технікуму було зруйновано. Проте сьогодні ми відроджуємо цю славну традицію і хочемо аби й майбутні, й колишні випускники частіше призначали зустрічі біля цього фонтану. Недаремно ми назвали його «Єдність поколінь», – зазначив директор технікуму Йосип Дидишко.
Завершив урочистості святковий салют із 140 залпів.

*Довідково
21 жовтня 1871 року була відкрита реміснича школа, де проходили підготовку фахівці, які згодом працювали на залізниці. Згодом школа була кілька разів перейменована. Свою сьогоднішню назва Одеський технікум залізничного транспорту отримав у грудні 1921 року.
На сьогоднішній день технікум має розвинену навчально-матеріальну базу: 5 навчальних корпусів загальною площею більше 18 тис. м2, більш ніж 70 навчальних кабінетів, лабораторій, полігон, актову та спортивну залу, бібліотеку з читальним залом, їдальню та 2 гуртожитки.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool