На залізничному вокзалі Одеса-Головна відкрили спеціалізований зал

Травень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 996 | Коментарі: 0

Відпочити та придбати проїзні документи у затишній атмосфері з усіма зручностями людям з обмеженими фізичними можливостями сьогодні можна у новому спеціалізованому залі пасажирського вокзалу Одеса-Головна.

8 травня 2013 року, напередодні Дня Перемоги, начальник Одеської залізниці Микола Луханін особисто переконався у належній підготовці залу до прийому перших пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, а також учасників та ветеранів Великої Вітчизняної війни.
Начальник вокзалу Дмитро Лобойко продемонстрував усі складові комфорту: у залі створеному спеціально для інвалідів, ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни можна не тільки оформити проїзний документ, а комфортно провести час в очікуванні поїзда, зокрема подивитися телевізор, скористатися Інтернетом. Для зручного перебування у залі влітку зал обладнано кондиціонером, а для зимового періоду передбачено електричний камін, що створює у приміщенні атмосферу особливого затишку. На зручних диванах одночасно можуть розміститися до 16 осіб. Спеціальна система видачі при вході жетона дозволяє інвалідам не стояти в черзі при оформленні проїзних документів, а бачити на екрані хід просування черги та підійти до каси після оголошення свого номеру. Тут є кулер з питною водою. Зал обладнано санітарною кімнатою, що додає зручностей.
«Готуючи залу для «особливих» пасажирів ми намагалися враховувати найдрібніші нюанси – поручні, пандуси – для того, щоб дана категорія пасажирів почувалася якомога комфортніше. Із працівниками вокзалу, які обслуговують пасажирів, регулярно проводимо технічні заняття щодо забезпечення високого рівня обслуговування даної категорії пасажирів: приділення особливої уваги інвалідам. Напередодні Дня Перемоги ми запрошуємо сюди також ветеранів та учасників війни для того, щоб вони змогли самостійно оцінити рівень комфорту», - підкреслив начальник вокзалу Дмитро Лобойко.

Оглянути переваги нового залу для інвалідів завітав Олег Прохоров, який представляє міський комітет доступності та є головою суспільної спортивної організації інвалідів: «Дуже важливо те, що у нас є діалог із керівництвом залізниці, керівництвом вокзалу. Нам приємна увага, приємно те, що враховуються наші побажання, інтереси та можливості людей з обмеженими фізичними можливостями, тому, завдяки нашій спільній роботі, архітектурні об’єкти міста, зокрема залізничний вокзал, стають доступнішими для інвалідів».
«Цей зал дуже затишний, але навіть незважаючи на невелику площу, тут є усе, що необхідно інваліду. До того ж зала розташована на першому поверсі одразу при виході на платформи. Ця кімната на Одеському залізничному вокзалі нам подобається набагато більше, ніж у інших містах, адже ми часто подорожуємо в рамках проведення спортивних змагань», - зазначив учасник Одеського спортивного клубу інвалідів Андрій Боярський.
За даними пасажирської служби тільки за перші години роботи залу 8 травня до нього завітали 22 інваліди, що доводить вчасність його створення на вокзалі. Одеська залізниця й надалі працюватиме над створенням умов для комфортного перебування на об’єктах залізниці людей з особливими потребами.

Відпочити та придбати проїзні документи у затишній атмосфері з усіма зручностями людям з обмеженими фізичними можливостями сьогодні можна у новому спеціалізованому залі пасажирського вокзалу Одеса-Головна.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool