На території лісового господарства Олександрівського району відбулась перевірка

Серпень 19, 2017 | Новини | Переглядів: 1528 | Коментарі: 0

У період сухої спекотної погоди підвищується ризик виникнення пожеж у лісових масивах, а також сухої рослинності на відкритих територіях.

Звичайно, що сама по собі пожежа не виникне, її причиною найчастіше є людська необережність або недбалість. Тому наразі особлива увага рятувальників прикута до профілактики пожеж у екосистемах області.

З цією метою фахівцями Управління ДСНС у Кіровоградській області спільно з працівниками лісових господарств розміщується тематична наочність на стендах та рекламних щитах, проводяться спільні навчання по ліквідації лісових пожеж та здійснюються рейдові перевірки по охороні лісових насаджень від пожеж.

Одна із таких перевірок відбулася 18 серпня на території лісового господарства Олександрівського району. Рятувальники, лісники та правоохоронці перевірили місцевість, де полюбляють відпочивати жителі Кіровоградщини. Під час перевірки учасники рейду поспілкувалися з громадянами, роз’яснили, як відпочивати, щоб не зашкодити зеленим насадженням, наголосили, що лісова пожежа – складне явище, яке важко контролювати, яке стрімко розвивається та змінює свій напрям. Порушників пожежної безпеки у лісовому масиві виявлено не було, проте профілактичні заходи будуть і надалі здійснюватись рятувальниками та працівниками лісових господарств.

Шановні громадяни! Служба порятунку закликає: бережіть навколишнє природне середовище, а в період спеки відмовитися від відпочинку в природних екосистемах, адже навіть недопалок, недбало кинутий на суху траву чи хвойний настил, може призвести до масштабної лісової пожежі Збережімо ліс для нащадків!

Управління ДСНС України у Кіровоградській області

У період сухої спекотної погоди підвищується ризик виникнення пожеж у лісових масивах, а також сухої рослинності на відкритих територіях.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool