На оздоровлення та відпочинок школярів буде виділено понад 17 мільйонів гривень

Травень 08, 2012 | Новини | Переглядів: 1053 | Коментарі: 0

Таку інформацію озвучив під час апаратної наради начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Сергій Пастернак.

Аналізуючи стан підготовки до проведення оздоровлення дітей влітку 2012 року посадовець повідомив, що у поточному році на Кіровоградщині відкриється 559 таборів, 8 з яких – стаціонарні, що на рівні минулого року.

Сергій Пастернак відзначив, що у 2012 році планується оздоровити 53 059 дітей віком від 7 до 16 років. - Таким чином передбачається охопити близько 55,5% від загальної чисельності таких дітей в області, що перевищує нормативний показник нинішнього року – 55%, встановлений Урядом, - зазначив Сергій Пастернак. – Поставлено завдання стовідсотково охопити оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і 70% дітей з малозабезпечених сімей.
- Нинішнього року видатки на оздоровлення та відпочинок дітей перевищують минулорічну суму майже на мільйон гривень і складають понад 17 млн. грн., - відзначив Сергій Пастернак. – Зокрема, на ці потреби із обласного бюджету виділено більше 5,4 млн. грн., з державного бюджету - близько 2,5 млн. грн., з місцевих бюджетів – більше 7 млн. грн., з фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – близько 2,2 млн. грн.
За словами Сергія Пастернака, торік розпочато роботу щодо передачі дитячого оздоровчого табору імені О.Матросова з балансу ДП "СхідГЗК" у спільну власність територіальних громад Петрівського району.
- У квітні 2012 року підписано акт приймання-передачі зазначеного закладу, - повідомив Сергій Пастернак. – Але відновити роботу закладу вдасться лише з наступного року - після проведення низки тендерних процедур та значних обсягів ремонтних робіт.
За умовами договору державне підприємство вже перерахувало 50% вартості капітальних робіт, орієнтовна вартість яких складає 3,5 млн. грн.
Посадовець зосередив увагу присутніх і на недоліках, що мають місце в організації оздоровчого сезону 2012 року.
Серед територій, більшість з яких засвідчила свою готовність до старту оздоровчої кампанії, Сергій Пастернак виокремив Кіровоград та Олександрію, які влаштують у табори найменшу кількість школярів 7-16 років відповідно – 39% та 37%. - Окремі райони та міста взагалі не передбачили кошти на оздоровлення або зменшили їх обсяги у поточному році, - констатував посадовець.
- Формальне ставлення у цьому питанні не допустиме, - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.
- У першу чергу оздоровлювати необхідно дітей з міст, які в основному проводять дозвілля "серед кам’яних джунглів".
Андрій Ніколаєнко також доручив профільним управлінням підготувати чіткий план дій з реконструкції табору ім. О.Матросова, аби встигнути підготувати заклад до наступного оздоровчого сезону.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool