На Кіровоградщині ЗНО з української мови та літератури складатимуть 100 відсотків випускників

Березень 10, 2021 | Новини | Переглядів: 459 | Коментарі: 0

На ЗНО з української мови та літератури зареєструвалися 7806 випускників.

Предмет «Українська мова і література» складатимуть 5006 охочих, предмет «Українська мова» – 2800. Про це повідомила директорка департаменту освіти і науки ОДА Ельза Лещенко.

«Відтак маємо 100% реєстрацію охочих складати українську мову та літературу», – зауважила вона.
Ельза Лещенко уточнила, цього року МОН уперше розмежував предмет «Українська мова і література» на «Українська мова і література» та «Українська мова».

«Якщо випускник планує вступати до вишу на профільну спеціальність, йому необхідно скласти ЗНО з предмету «Українська мова і література». Якщо мова йде, наприклад, про технічну спеціальність, де знання з літератури не є профільними, випускник обирає предмет «Українська мова», – пояснила директорка департаменту.

Вона також додала, цьогоріч зросла кількість охочих складати ЗНО з математики, біології, історії, географії та англійської.

Дещо менше випускників зареєструвалися на ЗНО з фізики і хімії.

Нагадаємо, реєстрація на ЗНО завершилася 5 березня.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool