На Кіровоградщині зможуть тестувати до пів тисячі людей на добу

Травень 26, 2020 | Новини | Переглядів: 782 | Коментарі: 0

Обласний лабораторний центр збільшив потужності проведення ПЛР-тестувань на визначення коронавірусної інфекції.

Максимально за добу фахівці зможуть обстежити до пів тисячі осіб. Раніше ця цифра сягала 225 людей.

Про це повідомила головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

«Лабораторний центр єдиний на Кіровоградщині проводить тестування на COVID-19. Тепер ми маємо можливість збільшити кількість обстежень шляхом використання нового ампліфікатора, який отримали від компанії «Kernel». Щоб його запустити на повну потужність, нам також потрібно було відповідне технічне оснащення. Усю необхідну техніку нам передала обласна державна адміністрація в якості благодійної допомоги. Йдеться про комп’ютерний моноблок, лазерний принтер, мережеві фільтри, адаптери та маршрутизатор», – зазначила Надія Оперчук.

За словами головної санітарної лікарки, нове обладнання дозволило облаштувати ще одне робоче місце у вірусологічній лабораторії. Завдяки цьому впродовж доби фахівці зможуть обстежувати до 500 мешканців Кіровоградщини, які мають підозру на COVID-19.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool