На Кіровоградщині збудують новий завод

Липень 10, 2023 | Новини | Переглядів: 1026 | Коментарі: 0

У Кіровоградській області на території Петрівської громади у 2024 році почнуть будувати завод з виробництва графітового концентрату.

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Кіровоградської ОВА Павло Конопко.

Будівництво заводу - інвестиційний проєкт компанії BGV Group. Його реалізацію забезпечує ТОВ «Розвиток Побужжя».

«Графіт на сьогоднішній день нибирає дуже серйозної інвестиційної приваблення. В першу чергу, це пов’язано з ростом попиту на акумуляторні батареї, як для великої енергетики, так і для автомобільної промисловості», - зазначив Павло Конопко.

Потужності виробництва будуть збудовані на технічних рішеннях всесвітньо відомого проєктанта Mezzo Швеція.

Саме ж будівництво триватиме у дві черги. Перша черга – побудова кар’єру і місця для концентрації графітної руди. Друга – заводу з виробництва пластинчатого графіту, який вже буде експортуватись. Завод будуватиметься протягом п’яти років, починаючи з 2024 року.

Загалом інвестиційним проєктом передбачено створення 750 робочих місць.

«Графіт такого типу видобувається у Японії, Китаї та Республіці Корея. Будівництво такого заводу дасть нам можливість бути у Європі першопрохідцями з виробництва такої концентрованої руди», - додав посадовець.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool