На Кіровоградщині затримали «мандрівних» злодіїв

Серпень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 783 | Коментарі: 0

Працівники Маловисківського РВ УМВС України в Кіровоградській області викрили у скоєнні низки злочинів зловмисників, віком від 19 до 22 років. Про це «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Всі четверо чоловіків раніше судимі, до того ж, троє якраз відбували умовні терміни покарання, а один лише кілька місяців тому повернувся із місць позбавлення волі.
У середині серпня до райвідділу міліції звернулася жителька одного із населених пунктів району із заявою про крадіжку її мопеда. Як з’ясувалося уже згодом, жінка виявила пропажу лише через кілька днів. За цей час зловмисники встигли незаконно заволодіти автомобілем іншого місцевого жителя. Поки на території району тривали пошуки злодіїв, вони на крадених транспортних засобах рушили до сусідньої області до родички одного із підозрюваних.
Дістатися до місця призначення молодикам не судилося, адже у них закінчився бензин. Грошей на пальне у зловмисників не було, а спроба проникнути на тракторну бригаду на території населеного пункту закінчилася невдало. Тож, побачивши на своєму шляху вже інший автомобіль, чоловіки зламали замок і, залишивши свої попередні «трофеї», на ньому вирушили у зворотному напрямку – назад до Маловисківського району.
На території районного центру крадений транспортний засіб із зловмисниками потрапив у поле зору працівників ДАІ. Але вимогу правоохоронців про зупинку чоловіки проігнорували і рушили далі, тож інспектори розпочали переслідування.
Зрозумівши, що зустрічі із правоохоронцями не уникнути, зловмисники на повній швидкості з’їхали із шляху в поле кукурудзи і, залишивши авто, розділилися по одному та розбіглися в різних напрямках. Пошуки втікачів розпочалися негайно. По тривозі було піднято весь особовий склад райвідділу, а також залучено працівників «Беркуту» та кінологів зі службовими собаками. Наступного дня правоохоронці знайшли і затримали зловмисників, які переховувалися у лісосмузі. Одного із них навіть довелося у прямому сенсі знімати із дерева, де він сподівався заховатись. У нього також вилучили утинок мисливської рушниці, який зловмисник загубив, коли ліз вгору.
За фактами скоєних злочинів порушено кримінальні справи за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана із проникненням у приміщення), ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання та носіння вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу) КК України.
Крім того, зловмисники підозрюються у скоєнні ще однієї крадіжки у Новоархангельському районі. В одному із сіл вночі злодії обікрали капличку, привласнивши ікону та кілька сотень гривень із скриньки для пожертв. Наразі слідство триває.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool