На Кіровоградщині за рік виникло понад дві тисячі пожеж, на яких загинула 31 людина

Грудень 12, 2023 | Новини | Переглядів: 382 | Коментарі: 0

Сьогодні, 12 грудня, заступник начальника ГУ ДСНС в області із запобігання надзвичайним ситуаціям Василь Штогрін взяв участь у брифінгу, який відбувся у Пресцентрі обласної військової адміністрації.

Цього дня говорили про пожежі у побуті. Під час зустрічі з журналістами Василь Штогрін відмітив: “Щороку у період холодів недотримання правил пожежної безпеки та нехтування ними при користуванні електричними опалювальними приладами, а також при експлуатації пічного опалення призводять до пожеж у житловому секторі, отруєнь чадним газом та загибелі громадян”.

У якості найбільш переконливих аргументів він навів дані статистики по Кіровоградщині, де від початку року виникло понад дві тисячі пожеж, внаслідок яких загинула 31 особа.

А за кожним з показників статистики криється чиясь особиста історія, людська трагедія, якій можна було б запобігти. Найбільш резонансним став випадок у селі Капітанівка Новоукраїнського району, де у березні цього року вогонь забрав життя п’ятьох осіб, з яких троє - діти.

Під час інтерв’ю очільник інспекторського складу області назвав основні причини виникнення пожеж. Найбільш поширеними серед них є порушення правил пожежної безпеки під час влаштування та експлуатації пічного опалення та необережне поводження з вогнем. А ще займання можуть спричинити теплові прояви електричного струму (коротке замикання електромережі) та дитячі пустощі з вогнем.

Аби уникнути пожеж у побуті, Василь Штогрін порадив неухильно дотримуватись правил пожежної безпеки, використовувати лише сертифіковане електричне обладнання, регулярно перевіряти його та опалювальні системи, а ще тримати вогнегасники в доступному місці. Крім того, важливо навчити дітей правил поводження з вогнем та вчасно реагувати на будь-які потенційні загрози пожежі.
Отримали присутні й рекомендації щодо безпеки при експлуатації пічного та газового опалення. Особливо рятувальник наголосив на правилах пожежної безпеки, які вбережуть від отруєння чадним газом.

Та одним із найважливіших аспектів попередження пожеж є свідомість та відповідальність кожного громадянина. “Застосування простих заходів безпеки та обережність у повсякденному житті можуть суттєво зменшити ризик виникнення пожеж та запобігти негативним наслідкам їх виникнення, врятувати майно від знищення, а найголовніше — зберегти життя людей”, - зазначив Василь Штогрін.

Насамкінець він закликав представників медіа надати якомога більшого поширення цих відомостей за допомогою усіх доступних інформаційних ресурсів, аби змінити у свідомості суспільства ставлення до норм пожежної безпеки та спільними зусиллями знизити ризик виникнення пожеж на Кіровоградщині, а відтак, і загибелі на них людей. Адже лише разом ми зможемо запобігти лиху!

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool