На Кіровоградщині введено рівень терористичної загрози «жовтий»

Жовтень 24, 2018 | Новини | Переглядів: 1004 | Коментарі: 0

На території Кропивницького та області під егідою Координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Кіровоградській області 24 жовтня розпочато навчальні тренування силовиків щодо виявлення умовних диверсантів.

Відповідно до вимог Положення про єдину державну систему запобігання, реагування і припинення терористичних актів та мінімізації їх наслідків, затвердженого Постановою Кабінету міністрів України № 29 від 18.06.2016 року, в області введено рівень терористичної загрози «жовтий».

Управління СБ України в Кіровоградській області звертається до мешканців та гостей регіону із розумінням поставитись до перевірок документів та транспортних засобів.

Усі дії правоохоронців відбуватимуться в рамках Закону України «Про боротьбу з тероризмом» та інших актів чинного законодавства.
У разі виявлення підозрілих предметів чи отримання інформації щодо протиправних дій невідомих осіб просимо повідомляти правоохоронців за номерами телефонів (0522) 36-13-06 або 102.

Нагадаємо, у лютому 2016 року Кабмін затвердив рівні терористичної загрози в Україні, присвоївши їм чотири кольори. Так, з огляду на інформацію про загрозу вчинення терористичної атаки, в Україні можуть встановити «сірий», «синій», «жовтий» і «червоний» рівні терористичних загроз.

У Постанові Кабміну від 18 лютого 2016 року зазначено, що «сірий» рівень – можлива загроза – вводиться при наявності факторів (умов), які сприяють вчиненню теракту, «синій» - потенційна загроза – за наявності інформації, що потребує підтвердження про підготовку до вчинення терористичного акту.

«Жовтий» рівень загрози – можлива загроза – встановлюється за наявності достовірної (підтвердженої) інформації про підготовку до здійснення теракту, а «червоний» - реальна загроза – найвищий рівень терористичної загрози – оголошується у разі вчинення терористичного акту.

Прес-група УСБУ в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool