На Кіровоградщині волонтери в селі облаштували для переселенців близько 20 будинків

Травень 06, 2022 | Новини | Переглядів: 1332 | Коментарі: 0

У селі Панчеве Новомиргородської громади волонтери облаштовують будинки, у яких давно ніхто не проживає, для розселення переселенців.

Місцева волонтерка Тетяна Босько розповідає, що спочатку разом з подругами облаштовували помешкання своїми силами, а зараз мають спільний чат із мешканцями села, куди повідомляють про потреби, і люди допомагають речами, або ж фізично.

«Ми - група подружок, які небайдужі до людей, котрі залишись без даху над головою. Облаштовуємо будинки своїми силами: фарбуємо двері, прибираємо, розстеляємо килими й постіль, розвішуємо фіранки і так далі. Щоб навести лад у одному будинку потрібно 2-3 дні, всього «повернули до життя» близько 20 помешкань», - розповідає Тетяна Босько.

За її словами, наразі у селі оселились 258 переселенців, у деяких будинках живуть по 3-4 сім’ї. Проживають там безкоштовно, оплачують лише комунальні послуги.

Тетяна Босько розповідає, що з чоловіком розпочали волонтерську діяльність з перших днів війни, постачаючи продукти харчування в Новомиргородський волонтерський центр. Там у них поцікавились, чи є де у Панчевому розселити внутрішніх переселенців.

«У село приїжджають жити з Сєвєродонецька, Лисичанська, в основному із Донецької та Луганської областей. Звісно люди у більшості з міст, ми попереджували, що життя в селі не таке, як вони звикли. Але вони наскільки були вдячні, що є дах над головою, і не літають кулі та снаряди, що навчились і розтоплювати піч, і носити воду з криниці. За свій рахунок ми купували великі бочки по 300 літрів, аби було їм зручніше користуватись водою», - додає Тетяна.

Наразі Тетяна Босько планує зареєструвати волонтерську організацію, аби мати змогу ще активніше та якісніше допомагати вимушеним переселенцям. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool