На Кіровоградщині виробники мають намір підвищити ціни на хліб

Листопад 10, 2020 | Новини | Переглядів: 727 | Коментарі: 0

Через здорожчання пшениці, цукру, соняшникової олії та інших інгредієнтів для виробництва хліба, а також сезонний ріст вартості енергоносіїв та збільшення мінімальної зарплати, виробники мають намір підвищити ціни на хліб у регіоні.

Про це повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку ОДА Марія Чорна.

«Підприємства з виробництва хліба та хлібобулочних виробів мають підстави для підвищення цін на 10-15%. Ми налагодили конструктивний діалог із виробниками. Вони запевнили, що максимально стримуватимуть ціни на найпопулярніші соціальні сорти хліба», – зазначила Марія Чорна.

Посадовиця додала, наразі є домовленість про підвищення цін не більше, ніж на 5%.
«За 9 місяців 2020 року виробництво хліба та хлібобулочних виробів в області склало близько 7,4 тисячі тонн, а це 103,4% до відповідного періоду минулого року. Починаючи з серпня 2020 року, темпи виробництва продукції уповільнилися», – зауважила директор департаменту.

За її словами, внаслідок несприятливих погодно-кліматичних умов, цього річ в області маємо зниження врожайності зернових культур, соняшнику, цукрових буряків, а відтак ріст цін на пшеницю – на 53-58% у порівнянні з минулим роком.

«Борошно подорожчало на 45-50 %, а це 50-52% собівартості хліба. Олія та цукор – на 40-43%», – уточнила Марія Чорна і зазначила, що карантинні заходи безпеки, пов'язані з пандемією COVID-19, також призвели до додаткових витрат.
Як уже повідомлялося, за останню добу в області коронавірус діагностували 62 жителям. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool