На Кіровоградщині вилучили найбільшу за останні роки партію вибухівки

Вересень 21, 2017 | Новини | Переглядів: 869 | Коментарі: 0

Оперативну інформацію про те, що 26-річний мешканець міста Олександрії зберігає вдома серйозний арсенал заборонених предметів, у рамках операції «Зброя та вибухівка» працівники Управління карного розшуку області спільно з колегами з Олександрійського відділу поліції та Служби безпеки України в області отримали на початку тижня. У результаті перевірки факт знайшов підтвердження.

«Під час санкціонованого обшуку на території приватного домоволодіння підозрюваного оперативниками було виявлено та вилучено предмети, схожі на: ручні танкові гранатомети у кількості 2 штук, 200 запалювальних трубок до вибухових пристроїв, 18 мінних підшивачів, 6 електродетонаторів та детонаторів миттєвої дії, більше 300 набоїв до вогнепальної зброї (у тому числі автоматичної), 3 набої до великокаліберної зброї, 16 тротилових шашок загальною вагою близько 700 грамів, 3 сигнальні міни, 21 запал, 32 гранати, більше 25 одиниць вишибних зарядів, 3 осколкових гранати, 5 підривачів до мін та «магазин» до автомату Калашникова», - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

Вилучені предмети нині направлено для проведення експертиз. Їх походження встановлюється. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

За такі дії «власнику» одного з найбільших за кількістю вилучених одиниць вибухових речовин за останні 3 роки «схрону» вибухівки, може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool