На Кіровоградщині викрито чергового зрадника

Червень 29, 2023 | Новини | Переглядів: 1024 | Коментарі: 0

Селянин інформував ворога щодо маршрутів переміщення військовослужбовців ЗСУ та розташування військових об’єктів

Чоловік інформував ворога щодо маршрутів переміщення військовослужбовців ЗСУ та розташування військових об’єктів

Чоловік інформував ворога щодо маршрутів переміщення військовослужбовців ЗСУ та розташування військових об’єктів


За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю одного з селищ Кропивницького району за фактом державної зради (ч.2 ст.111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, з початку повномасштабного збройного вторгнення військових рф на територію нашої держави, прийняв рішення взяти участь у проведенні підривної діяльності проти України. Чоловік отримав від представника військової розвідки рф чіткий інструктаж щодо правил поведінки при виконанні завдань розвідки та особливо – щодо конспірації.

Протягом травня-червня цього року підозрюваний, через месенджер «Telegram», надсилав представникам розвідувальних органів ворога дані з координатами військкоматів регіону та графіком їх роботи. Також надавав координати військових об’єктів та важливих об’єктів критичної інфраструктури міста й області, через які переміщуються військовослужбовці ЗСУ.

У його повідомленнях містились фото об’єктів, а також відеозаписи будівель та території.

За свої «послуги» чоловік отримував грошову винагороду на банківську карту.

Наразі зраднику, за клопотанням прокурорів, обрано безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування - Управління СБУ в області.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool