На Кіровоградщині викрили шахрая

Жовтень 24, 2014 | Новини | Переглядів: 1003 | Коментарі: 0

Ним виявився 27-річний чоловік, що приїхав погостювати до родича на Кіровоградщину. Жертвою спритника стала жителька сусідньої області. За вчинене зловмисник може отримати покарання до трьох років обмеження волі.

У ході розслідування було встановлено, що чоловік розмістив на одному з Інтернет-ресурсів інформацію про продаж мотоцикла із зазначенням рахунку картки для переказу коштів та номеру мобільного.
Пропозицією зацікавилася жителька іншої області. Домовившись по телефону про умови купівлі транспортного засобу, громадянка на наступний день перерахувала кошти в сумі 2000 гривень на вказаний зловмисником рахунок. За декілька днів намагалась зв’язатись з продавцем, але мобільний абонента був вимкнений.
Ошукана жінка звернулася за допомогою до міліції. Правоохоронці вийшли на слід зловмисника у місті Новоукраїнці. Саме через банкомат у районному центрі було знято частину коштів із рахунку, відкритого на ім’я місцевого жителя. Втім, як з’ясувалося він навіть не здогадувався, в яку халепу потрапив. Адже до чоловіка з іншої області приїхав родич і згодом попросив для особистих потреб картку, пояснивши, що для нього мають перерахувати кошти. Через два дні молодик повернув її власникові. Таким чином зловмисник обманув не тільки покупця, а ще й свого родича.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Чоловіку оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, йому загрожує покарання від штрафу, громадських або виправних робіт і до обмеження волі на строк до трьох років.
– Обираючи для купівлі товарів мережу Інтернет, громадянам необхідно бути пильними, – зазначив начальник Новоукраїнського РВ УМВС в області Ігор Матвійчук. – Насамперед, слід уникати умов попередньої оплати, адже не рідко трапляються випадки, коли саме таким чином зловмисники видурюють кошти у довірливих покупців.
За матеріалами Новоукраїнського РВ УМВС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool