На Кіровоградщині викрили псевдо працівника міліції, який обдурював громадян

Травень 22, 2015 | Новини | Переглядів: 942 | Коментарі: 0

Підозрюваним виявився 33-річний житель іншої області, раніше судимий за аналогічні злочини. Серед потерпілих – особи похилого віку, які погодилися віддати свої гроші за неіснуючі злочини через моральний тиск з боку афериста. За ці дії чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

18 травня до Олександрійського районного відділу міліції надійшло повідомлення про те, що на території одного з сіл перебуває невідомий громадянин, який, хоч і представляється працівником міліції, поводиться досить дивно.
На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група райвідділу. За прикметами, які вказали місцеві жителі, правоохоронці швидко розшукали несправжнього «колегу».
Як з’ясувалося, 33-річний непрацюючий громадянин раніше притягувався до кримінальної відповідальності за шахрайства. До Олександрії зловмисник приїздив у гості до товариша, тож і оселився у квартирі, яку той винаймав.
Жити за рахунок друга чоловіку здалося не зовсім порядно, тож він сам вирішив «заробити» грошей. От тільки відмовитися від старих і шкідливих звичок виявилося не так просто. Не роздумуючи, чоловік вирішив «стати правоохоронцем», а місцем «оперативної роботи» обрав сусідній населений пункт.
По обіді у понеділок місцеві жителі побачили незнайомця, який ходив вулицями та з серйозним виглядом розпитував, як їм живеться, чи є нагальні проблеми. При цьому особливо цікавився людьми похилого віку, що проживають самотньо.
За словами потерпілих, чоловік показував їм папірець, який начебто свідчив про те, що гість працює в міліції, та окремо пояснював, що він тут у службових справах.
Входячи у довіру, зловмисник запитував про причетність господарів садиб до неіснуючих правопорушень, а коли розгублені жертви намагалася підібрати хоча б якість слова для пояснень, пропонував владнати питання за гроші.
У такий спосіб чоловіку вдалося надурити чотирьох жінок віком від 65 до 75 років та отримати 1200 гривень.
- Зустріти справжніх правоохоронців так швидко підозрюваний очевидно не сподівався. Працівники міліції затримали його неподалік місця пригоди – у тому ж населеному пункті, на відстані кількох метрів від помешкання ошуканої ним бабусі, – розповідає т.в.о. начальника Олександрійського РВ УМВС в області Віталій Кравцов.
За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 353 Кримінального кодексу України «Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи» та ч. 2 ст. 190 ККУ «Шахрайство».
Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool