На Кіровоградщині відкрили п’ятдесятий клас безпеки (ФОТО)

Травень 11, 2023 | Новини | Переглядів: 1156 | Коментарі: 0

Соколівська громада Кропивницького району відповідально ставиться до створення безпекового освітнього простору для підростаючого покоління, тому вже не вперше відкриває Клас безпеки у навчальному закладі.

На Кіровоградщині відкрили п’ятдесятий клас безпеки

На Кіровоградщині відкрили п’ятдесятий клас безпеки

На Кіровоградщині відкрили п’ятдесятий клас безпеки


Таке відкриття відбулося у ліцеї с. Миколаївка. Цю знаменну подію відзначили разом з рятувальниками. Саме їм і надали почесне право провести перше заняття у новоствореному Класі безпеки.


Розпочали урок з основ пожежної безпеки, коли надзвичайники запропонували учням вивчати важливі правила в ігровій формі. Так, діти з цікавістю розгадували ребуси, загадки, шукали правильні рішення під час розв’язання ситуаційних ігрових завдань. Та у такий спосіб повторювали вже відоме і активно навчалися новому.

Про вибухонебезпеку учасники заходу дізналися безпосередньої від фахівця піротехнічного відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Він розповів дітям про боєприпаси, їх види та характеристики, а найголовніше - надав поради та настанови, як поводитися, коли раптом натрапили під час прогулянки на одну з таких небезпечних знахідок.

Турбуючись про метальне здоров’я підростаючого покоління, психолог Служби порятунку відпрацювала з учасниками заходу вправи на розвантаження нервової системи. А ще навчила їх застосовувати такі техніки в різних життєвих ситуаціях, коли зростає нервове напруження та даються взнаки накопичені стреси. Такі заняття психологи постійно проводять в раках реалізації Всеукраїнської програми метального здоров’я «Ти як», адже ці методики неодноразово доводили свою ефективність.
Найбільше позитиву подарувала конкурсна програма, коли діти із задоволенням змагалися у спритності при одяганні бойовок та уявляли себе справжніми рятувальниками.

Бійці ДСНС, як завжди, наголошують, що абсолютно кожен, хто став на поріг Класу безпеки, може стати рятувальником у своєму житті вже сьогодні, адже знання з основ безпеки можуть врятувати не одне життя.

Тож, хочеш врятувати світ – почни із себе. Для цього треба наполегливо навчатися, а рятувальники завжди допоможуть у цьому.

ГУ ДСНС України у Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool