На Кіровоградщині відбувся фестиваль прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу (фото)

Травень 29, 2013 | Новини | Переглядів: 854 | Коментарі: 0

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей у Світловодському районі у мальовничому селі Велика Андрусівка відбулася велелюдна подія – фестиваль прийомних родин та дитячих будинків сімейного типу – з міста Світловодська та Світловодського району, а також із сусіднього Онуфріївського району – всього 14 прийомних родин.

У святкових заходах активну участь взяли учні Великоандрусівської загальноосвітньої школи, які активно відпочивають у пришкільному літньому таборі та учасники дитячих самодіяльних колективів.
Звертаючись до учасників Фестивалю, заступник голови обласної державної адміністрації Галина Пастух відзначила: – Це свято – дитяче, але ми, дорослі, маємо створювати святковий настрій не лише напередодні Міжнародного дня захисту дітей, а постійно піклуватися про тих дітей, які позбавлені родинного тепла. І мені приємно відзначити, що на сьогодні саме Світловодський район та місто Світловодськ знаходяться в авангарді – 91% дітей, позбавлених батьківського піклування, тут охоплено сімейними формами виховання. Посадовець наголосила, що наша область за розвитком сімейних форм виховання посідає третє місце у державі – після Дніпропетровської та Київської областей. Це 38 будинків сімейного типу та 215 прийомних сімей, у яких виховується 615 дітей – повних сиріт. – І такий позитивний результат досягнуто також завдяки старанням усіх присутніх на сьогоднішньому святі, – відзначила Галина Пастух.
Заступник голови ОДА також подякувала прийомним батькам за нелегку, але вкрай необхідну роботу. Вона запевнила, що обласна влада й надалі надаватиме системну підтримку кожній родині. Зокрема, на сьогодні в області виплачено 9,2 млн. грн. державної допомоги прийомним сім’ям, і ця підтримка з боку держави продовжуватиметься, адже залучення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання є одним з пріоритетних напрямків державної політики та першочерговим завданням Президента України місцевій владі, – підкреслила Галина Пастух.
У рамках Форуму заступник голови ОДА також взяла участь у засіданні "круглого столу" для прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, під час, якого Галина Пастух разом з прийомними батьками та педагогами обговорила проблемні питання виховання та адаптації дітей у прийомних сім’ях.
Не обійшлося у цей день і без приємних сюрпризів – Галина Пастух завітала до прийомної родини Антоніни та Олександра Мостовиків, які проживають у Великій Андрусівці та разом виховують трьох дітей.
Як водиться, у тісному сімейному колі поспілкувалися – за чашкою чаю, торкнулися житейських проблем, господарі поділилися планами на майбутнє. На згадку про цю зустріч Галина Пастух передала дітям подарунки від голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка – солодощі, іграшки, а щоб малеча не нудьгувала –ще й дитячу гойдалку.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool