На Кіровоградщині відбулося чергове засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення (фото)

Серпень 16, 2012 | Новини | Переглядів: 995 | Коментарі: 0

У Кіровограді відбулося чергове засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, на якому за ініціативи Управління Держтехногенбезпеки розглянуто питання протипожежного захисту ринків, розташованих на території області, та стан пропаганди та агітації безпечної життєдіяльності населення.

Доповідав начальник обласного управління Держтехногенбезпеки полковник служби цивільного захисту Ігор Парфьонов. У своєму виступі по першому питанню Ігор Вікторович наголосив, що місцевими органами виконавчої влади та самоврядування, державною інспекцією з нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки та власниками об’єктів проводиться комплекс організаційних та практичних заходів, спрямованих на покращення протипожежного стану ринків області. Останнім часом спостерігається позитивна динаміка в цьому напрямку. За останній рік відсоток виконання приписів органів державного пожежного нагляду на ринках області збільшився на 12%. 24 зазначені торгівельні підприємства приведено у належний протипожежний стан.
Разом з тим, зазначив Ігор Парфьонов, під час проведення перевірки 51 ринку області у липні поточного року виявлено ряд заходів режимного характеру, які не виконуються вчасно. Враховуючи, що це - об’єкти з масовим перебуванням людей і пожежі на них можуть нанести значний матеріальний збиток та призвести до загибелі або травмування великої кількості громадян, органами державного пожежного нагляду області винесено постанови про заборону експлуатації 7 ринків. Притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу за невиконання та порушення вимог пожежної безпеки 90 посадових осіб. Тож рада вирішила зобов’язати райдержадміністрації та рекомендувати міськвиконкомам звернути увагу на недоліки в роботі ринків усіх форм власності щодо їх протипожежного стану та вжити заходів по його поліпшенню.
Розгляд питання про стан пропаганди та агітації безпечної життєдіяльності в області зумовлений збільшенням кількості пожеж порівняно з аналогічним періодом минулого року. Найпоширенішою причиною їх виникнення є необережне поводження громадян з вогнем, що вказує на недостатній рівень організації масово - роз’яснювальної роботи з питань попередження пожеж. Відповідно до статті 8 Закону України «Про пожежну безпеку» місцеві органи влади зобов’язані організовувати за місцем проживання навчання населення правилам пожежної безпеки та громадських місцях. Саме цей напрямок роботи і було проаналізовано на засіданні ради та прийнято рішення про необхідність його покращення.
Управління Держтехногенбезпеки в області

На Кіровоградщині відбулося чергове засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool