На Кіровоградщині відбулися урочистості в рамках всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва

Вересень 26, 2021 | Новини | Переглядів: 1377 | Коментарі: 0

Урочисті заходи пройшли у природничо-музейному заповіднику Тобілевичі, їх відвідали голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Марія Чорна та очільник обласної ради Сергій Шульга.

“Саме наш степовий край дав світові видатних театральних діячів з родини Тобілевичів. Тому і не дивно, що тут щорічно проходить один з найстаріших фестивалів театрального мистецтва – "Вересневі самоцвіти", яке ми сьогодні відзначаємо на цій славетній землі, де дивовижна природа поєдналася зі славною українською історією – батьківщиною Івана Карповича Тобілевича (Карпенка-Карого). Тут він народився, провів своє дитинство, природа краю сформувала його як письменника та особистість.”, - сказала Марія Чорна.

На заході відбулося покладання квітів до пам’ятника Івана Карпенка-Карого, а також вшанували пам'ять поета і письменника, багаторічного керівника обласного літературного об’єднання "Степ" Віктора Погрібного, який опікувався природничо-музейним заповідником "Тобілевичі".

Також на святі відбулася театральна хода з екскурсією до музейно-природничого заповідника, після чого урочистості продовжилися концертом.  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool