На Кіровоградщині відбулася спільна рейдова перевірка

Травень 26, 2016 | Новини | Переглядів: 889 | Коментарі: 0

Протипожежний стан природних екосистем області наразі перебуває на постійному контролі працівників Кіровоградського облуправління лісового та мисливського господарства та Управління ДСНС.

Наприкінці весни та влітку, кількість людей, які бажають відпочити на лоні природи, постійно зростає. Відповідно, підвищується ризик виникнення пожеж через залишені сірники чи багаття. І завданням як держави, так і громадян залишається не допустити знищення лісів вогнем.

25 травня на території Оникіївського лісництва ДП «Оникіївський лісгосп», що у Маловисківському районі Кіровоградської області, було проведено спільну рейдову перевірку за участі рятувальників, працівників лісгоспу та Маловисківського відділу ГУ Нацполіції.

Учасники рейду провели обхід угідь лісництва та перевірили стан мінералізованих смуг навколо лісу та наявність шлагбаумів при в’їздах, а також інформаційних стендів. Порушників, які розкладали багаття, за межами рекреаційних зон, виявлено не було. Відпочивальники погодилися з організаторами рейду, що зелені насадження є надбанням регіону, яке варто берегти для нащадків. Тим більше, що на території цього лісництва можна не лише відпочити під кронами дерев, а й побувати разом з дітьми у звіринці, за яким доглядають працівники лісгоспу.

Рятувальники нагадали співрозмовникам, як загасити пожежу лісу на початковій стадії та яких порад необхідно дотримуватися, щоб відпочинок біля багаття не становив загрози для навколишнього середовища. Правоохоронці зосередили увагу громадян на тому, що за випалювання сухої рослинності або зелених насаджень законом передбачена відповідальність.

Усім, з ким спілкувалися рятувальники, були надані застережні листівки та настійна порада – не провокувати пожеж у лісах.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool