На Кіровоградщині відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

Серпень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1184 | Коментарі: 0

В прокуратурі області проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів Кіровоградщини з питань стану протидії злочинності та корупції у першому півріччі 2012 року. Про це «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Перед учасниками наради стояло завдання не просто обговорити стан протидії злочинності та корупції, а впершу чергу скоординувати діяльність по реальному впливу на ситуацію, визначити проблеми та пріоритети діяльності для кожного правоохоронного органу задля покращення ефективності боротьби зі злочинністю в регіоні. Перший заступник прокурора області Сергій Жолонко зазначив, що рівень координаційної роботи правоохоронців Кіровоградщини у боротьбі з правопорушеннями необхідно підняти на якісно новий рівень. Адже це особливо актуально зараз, коли в державі відбуваються важливі для суспільства соціально-економічні та політичні процеси, здійснюється реформа в законодавстві та правоохоронних органах.
Заступник прокурора області Леонід Ваврентович, який виступив з інформацією, підкреслив, що головною метою в даній сфері діяльності є покращення криміногенної ситуації в області. Наголосив, що вжиті в минулому та поточному роках скоординовані заходи дали свої позитивні результати. Вперше за останні два роки рівень злочинності в області знизився. Менше стало умисних вбивств, зґвалтувань, розбоїв, грабежів, крадіжок, вимагань, заволодіння транспортними засобами тощо. Правоохоронні органи поступово перебудовують свою діяльність в напрямку викриття злочинів у сфері службової та господарської діяльності, виявлення кримінально-карної корупції. Майже втричі зросла кількість задокументованих фактів вимагання та отримання хабарів, у сфері економіки виявлено та розслідувано ряд актуальних злочинів. Втім, основну частину виступу було присвячено проблемним питанням, які ще мають місце в роботі правоохоронних органів. Зроблено наголос на забезпеченні належної організації роботи по забезпеченню реального поновлення прав громадян та інтересів держави, а відтак кардинальної перебудови при здійсненні відомчого контролю та прокурорського нагляду, значного посилення особистої відповідальності.
Леонід Ваврентович закликав дотримуватись вимог діючого законодавства щодо невтручання правоохоронних органів у процеси, пов’язані з виборами. «Наше завдання полягає у недопущенні порушень закону й тиску на людей, - сказав Леонід Володимирович, - забезпеченні проведення чесних та прозорих виборів».
Значну увагу на нараді було приділено також належній підготовці до практичного застосування нового кримінального процесуального законодавства України.
На координаційну нараду були запрошені й взяли участь у її роботі голова обласної ради Микола Ковальчук, керівники правоохоронних та контролюючих органів області, керівники структурних підрозділів прокуратури області, прокурори міст, районів та прирівняні до них, начальники міськрайорганів внутрішніх справ.
За результатами наради вироблено заходи, спрямовані на підвищення ефективності боротьби зі злочинністю та її профілактики у другому півріччі 2012 року.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool