На Кіровоградщині від коронавірусу вакциновано 363,6 тисяч людей

Листопад 04, 2021 | Новини | Переглядів: 1325 | Коментарі: 0

У Кіровоградській області 27 медичні закладів вакцинують людей від коронавірусу — уклали відповідний договір з НСЗУ.

Їх послуги безоплатні для пацієнтів. Сама вакцина безпечна та також безоплатна. Тож де вакцинуватися та на які послуги лікарів можна розраховувати?

27 медичних закладів Кіровоградської області долучені до вакцінальної кампанії проти коронавірусу. Вакцини і послуги з імунізації в цих закладах для людей безоплатні. Усього з початку вакцинальної кампанії від коронавірусу Національна служба здоров’я виплатила цим закладам понад 6,27 млн грн.

В області працюють мобільні бригади з вакцинації. Вони проводять щеплення маломобільних громадян та колективів від 50 людей.

Оплату отримують за фактичну кількість провакцинованих осіб: 25 грн — за першу дозу введеної вакцини і 60 грн — за другу. Інформацію про вакцинацію медики вносять до електронної системи охорони здоров’я і тільки на підставі цієї інформації НСЗУ платить закладам.

“Від коронавірусу вакцинувалися 363 613 жителів Кіровоградської області. Дві дози отримали менше половини від вакцинованих — трохи більше 151 тис. людей. Я закликаю всіх, хто не отримав повного курсу вакцинації зробити щеплення. Адже це безпечно та повністю безоплатно для кожного із нас.

Єдине що треба зробити, це знайти вільний час та вибрати зручний заклад для вакцинації. Запитайте про вакцинацію проти коронавіруса вашого сімейного лікаря або знайдіть пункт щеплення на сайті МОЗу. Якщо ви не можете дійти до місця вакцинації самостійно — викликайте мобільну бригаду. Роботодавці також можуть викликати мобільну бригаду та щепити своїх працівників”, — розповідає директорка Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталя Будяк.

Як має проходити щеплення від коронавірусу та де його можна зробити?

Медичні заклади, які укладають договір на вакцинацію проти COVID-19, зобов’язуються працювати так:
Для початку медичні працівники повинні поінформувати вас щодо процедури вакцинації та отримати інформовану згоду — документ, який кожен підписує перед щепленням.
Лікар має вас опитати, щоб виявити протипоказання, з’ясувати схильність до алергій.
Після цього вам розкажуть про подальші дії та можливі побічні реакції.
Лише тоді можна безпосередньо провести вакцинацію з дотриманням вимог інфекційної безпеки.
Протягом 30 хвилин після щеплення за вами мають спостерігають, щоб зафіксувати несприятливі події після імунізації в разі їх виявлення.
Факт вакцинації реєструють в електронній медичній картці пацієнта.
Якщо вакцина дводозова, медпрацівники повідомляють пацієнту час і місце наступного щеплення, у разі потреби допомагають із реєстрацією на наступний візит.
Якщо раптом у пацієнта виникає невідкладний стан у процесі вакцинації, йому надають першу медичну допомогу і викликають швидку.

Наголошуємо, що відсутність декларації з сімейним лікарем конкретного медичного закладу або її відсутність узагалі не є підставою для того, щоб людині відмовили у вакцинації від COVID-19.

Щоб зробити щеплення, необхідно записатися. Знайти перелік пунктів щеплень можна на сайті 

Мобільні бригади з імунізації вакцинують організовані колективи із більше ніж 50 людьми та маломобільних громадян. На колективне щеплення записує людей роботодавець. Маломобільні громадяни можуть звернутися до контакт-центру за номером 0 800 60 20 19.

Якщо вам не вдається записатися на вакцинацію самостійно, звертайтеся до контакт-центру Міністерства охорони здоров’я за номером 0 800 60 20 19.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool